Вечният въпрос - колко струва здравната помощ?

7830
Вечният въпрос - колко струва здравната помощ?

Лимитите за направления за медицински специалисти трябва да отпаднат. Тази позиция защити доктор Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Според д-р Кацаров липсата на направление представлява нарушение на конституционното право на всеки българин да получи здравна помощ. „Пациентите си плащат и всеки със здравна осигуровка трябва да може да получи съответната услуга”, каза Кацаров в сутрешния блок на bTV.

Десеторни заплати за нашите лекари в Европа

Българските лекари могат да заработят в Европа 10 пъти по-високи заплати - от 5 000 до 23 000 евро месечно, сочат обявите в сайтове за ...

На малко по-различно мнение обаче беше доктор Любомир Киров от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Той припомни, че в България има над 2 млн. неосигурени граждани, вноските за деца са двойно по-малки и накрая става така, че няма как финансово всеки да получи здравната услуга, която му е необходима.

По данни на НЗОК през последното тримесечие има отпуснати 37 хил. направления повече спрямо предходното, като са дадени 500 хил. лева повече за медико-диагностични изследвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com