Малкият Цветин има спешна нужда от средства за лечение

5259
Малкият Цветин има спешна нужда от средства за лечение
Снимка: личен архив

Цветин Андреев Каканаков съвсем скоро е навършил пет годинки. Той е дълго чакан подарък, а от скоро и батко на няколко месечно братче. Радостта в семейството му стихва, когато Цветин внезапно получава подуване на лимфните възли на вратлето. Всичко започва с наглед безобидно лечение и смяна на няколко антибиотика. Уви, това не дава резултат, а лимфните възли се подуват още повече. Следват изследвания и консултации с хематолог. Стига се до скенер и биопсия в Пирогов, след което Цветин е хоспитализиран в ИСУЛ.

Потвърдената от двете болници диагноза е злокачествен тумор - Дифузен нехочкинов лимфом, неуточнен, Т-клетъчен, IV-ти стадий. Така само за няколко дни, светът на Цветин и на семейството му се преобръщат… Време за губене няма, необходими са незабавни действия.

Лекарите в България препоръчват химиотерапия - лечение с вливания, но родителите решават по препоръка на свои близки да потърсят консултация в клиники в Истанбул. След проучвания и препоръки заминават незабавно за болница Acibadem Maslak в Истанбул, Турция.

На първата консултация там, детският онколог проф. Фунда Чорапчиоглу, потвърждава диагнозата. Започват множество изследвания, PET скенер, биопсия и подготовка на детето за лечение.

Предложено е 6-месечно лечение, чиято цена по оферта от болницата е в размер на 100 750 евро, в която сума са включени 11 допълнителни пункции на костния мозък. В цената по оферта не са включени допълнителните разходи като лекарствата, престоя в Турция и всички други текущи нужди, които могат да възникнат в хода на лечението. Лекарите не препоръчват детето да пътува обратно до България в този период. На всеки няколко дни ще се прави обследване на Цветин, за да се види как върви лечението.

Така известната до момента обща сума за лечението, с включените пункции на костен мозък, е 100 750 евро, като в нея не са включени гореизброените допълнителни разходи.

Сумата е непосилна за семейството и затова се обръщаме към вас, добри хора. Нужна ни е вашата финансова подкрепа, за да върнем усмивката на лицето на Цветин, за да върнем куража на неговите родители, за да спасим един детски живот.

�Поради незабавното заминаване на семейството за Истанбул, титуляр на банковата сметка, по която се набират средствата, е неговата майка.

Титуляр: Цветелина Джонева-Каканакова

IBAN: BG68RZBB91551077150480 (сметката е в лева)

Основание: Дарение за лечение на Цветин Каканаков

Revolut акаунтът е по номер 0882007764

Ravtag: @slyubovzatsvetin

PayPal:

Tsvetelina Dzhoneva-Kakanakova

slyubovzatsvetin@gmail.com

И знаете ли, любимият супер герой на Цветин е Спайдърмен. Той силно иска да прилича на него.

В живота, обаче, героите са обикновени хора като нас. Те нямат необикновени способности, нямат свръхсили и не са по-различни от всеки друг човек. Героите са именно хората, които правят разликата - с вярата в сърцата си, с малките ежедневни добрини, с делата си, превръщащи мечтите в реалност.

Нека бъдем героите в историята на Цветин! Всеки малък жест има значение, всяка малка добрина може да помогне да постигнем най-важното - Цветин да получи така необходимото му лечение и да видим отново усмивката на лицето му.

Важно: всяка актуална медицинска и финансова информация, касаеща развитието на лечението на Цветин, неговото състояние, набраните и разходвани парични средства, ще бъдат своевременно актуализирани в групата. Кампанията ни ще бъде безусловно прозрачна, защото сме водени от висша кауза. За всякакви въпроси може да се обръщате към част от супер героите, които заставаме с лицата си:

Пламен Манчоров, 0882 007 764

Надежда Недева, 0882 921 804 

Повече информация може да видите и на Facebook страницата 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

Нужни са средства за лечението на малкия Борил

Майка на две малки деца има нужда от средства, за да живее

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com