Великденско хоро за Тони Костов в Кюстендил

3568
Великденско хоро за Тони Костов в Кюстендил
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

На първият ден от Великден - 28-ми април от 17:30ч., отдел "Култура и духовно развитие" към община Кюстендил, организира благотворителна инициатива за Тони Костов - "Великденско хоро 2019 - градът ръка за ръка." Идеята за кампанията идва от градските фолклорни танцови формации, които се обединяват в името на благотворителната кауза за младия кюстендилец.

"На Великден ние ще творим една блага идея. Ще се съберем да изиграем Великденско хоро за един човешки живот! От Коледа до Врликден за Тони Костов са събрани 400 000 лв, като остават само 40 000 лв за лечението му, които ние силно вярваме, че ще успеем да съберем на Великден!

Това е една стара традиция- да се играе Врликденско хоро в центъра на града, която от дълги години е забравена. Ние искаме да превърнем тази благотворителна кампания отново традиционна за нашия град и всяка година да се обединяваме, да помагаме и да творим добро!

Каня всички кюстендилци, от името на всички организатори, да се включат в кампанията и на Великден да се хванем ръка за ръка! " - призова Дима Укалска - началник отдел Култура и духовно развитие към община Кюстендил. 

На площад" Велбъжд", фолклорните танцови формации, най-напред ще представят няколко хора от различни етнографски области, след което ще започне правото хоро, на което ще приканят кюстендилци да се хванат за ръце, за Тони Костов. За благотеорителната кампания са изработени специални стикери - на символичната цена от 3лв, като средствата от тях са предназначени за лечението на Тони.

Освен на площада, всеки който желае да помогне, от днес може да си закупи благотворителен стикер - от Туристически информационен център - Кюстендил, ХГ "Владимир Димитров - Майстора", Кино "В Театъра", Възрожденско училище, от вскички училища в града и кметства, и читалища в селата, предаде кореспондент от града, за Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com