Кои планети ще бъдат ретроградни до края на 2023г. и как ще повлияят на живота ни

6166
Кои планети ще бъдат ретроградни до края на 2023г. и как ще повлияят на живота ни
Снимка: geralt / Pixabay

През 2023 година ретроградни са били или ще бъдат планетите Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Слънцето и Луната никога не стават ретроградни.

Всички знаем, че когато една планета е ретроградна, тя може да се държи странно и да окаже влияние върху живота ни. Затова е добре да знаем кога и как ще влияят планетите върху решенията, които взимаме:

Ретрограден Юпитер през 2023г. – 4 септември – 30 декември

Дивият Юпитер, който от време на време са държи и мъдро, е вечният търсач, който обича и рисковете, както и комарджийството. Това е най-бързо въртящата се планета в Слънчевата система и е първата от външните планети, затова и развитието се случва бързо по нейния път. Юпитер има за цел да ни изтласка от зоните ни на комфорт и да ни насочи към непознати и неизследвани неща. Юпитер става ретрограден ежегодно в продължение на около 4 месеца.

В момента Юпитер е ретрограден в Телец – от 4 септември до 30 декември. Колкото и да е вълнуващо неговото развитие, то може да бъде изключително изтощително за някои хора. През този период в никакъв случай не бива да имаме вземане-даване с хазарта. Също така сега е подходящ момент да прегледаме своите цели, да организираме плановете си и да насочим усилията си към неща, които искаме да подобрим и развием.

Ретрограден Юпитер 2023: Кога ще започне и как ще ни засегне?

Ретрограден Сатурн през 2023г. – 17 юни – 4 ноември

Сатурн ни дава възможност да разкрием къде трябва да поставим граници. Планетата става ретроградна ежегодно за период от около 4,5 месеца. Неговите обратни завъртания са в състояние да спрат напредъка и да ни върнат обратно, за да сме сигурни, че разработваме планове върху стабилна основа. Всеки път, когато ползвате ново лекарство, уред или просто не сте наясно с това, с което се захващате – внимателно прочетете инструкциите и облечете защитната екипировка, ако има такава ! Този период е изключително подходящ за нов курс по мениджмънт, например.

Ретрограден Меркурий през 2023г. – 23 август – 15 септември, 13 декември – 1 януари 2024г.

Остават около 10 дни до края на този ретрограден Меркурий и сега е подходящ момент да прегледате своите ежедневни навици и да защитите важните си данни. В момента Меркурий е в Дева и е ретрограден, затова е възможно да получите фалшив резултат от тест или дезинформация от лекар относно някое ваше заболяване.

13 декември – 23 декември

Тогава Меркурий се връща през Козирог, а след това през Стрелец до 1 януари 2024г.

Вторият път, когато Меркурий ще бъде ретрограден тази година, очаквайте да ви се провалят някои от пътуванията, защото планетата ще бъде в Стрелец, който е владетел на пътуванията. Хубаво е, ако останете близо до дома около коледните и новогодишните празници, за да не си създавате излишни негативни емоции.

Ретрограден Уран през 2023г. – 28 август – 27 януари 2024г.

На тази планета са ѝ нужни 84 години, за да премине през зодиака, като посещава всеки знак за около 7 години. Има по-дълъг обхват и затова я наричат планета от поколения, оформящи нагласата на цяла възрастова група.

Уран има годишен ретрограден цикъл, който е с продължителност около 5 месеца. По време на този период прогресът може да се забави до напълно спиране. Технологията, която се управлява от Уран, може да се повреди и класифицираната информация, съхранявана онлайн, може да бъде достъпена от злонамерени хора. Затова всеки от нас трябва да подсили своите пароли.

Кога да си вземете почивка през септември, за да не ви съсипе живота ретрограден Юпитер?

Ретрограден Нептун през 2023г. – 30 юни – 6 декември

През период Нептун е ретрограден в Риби. Може да почувстваме желание да се оттеглим или да избягаме от света, което ще бъде вид лечебен процес или пък напротив – може да се върнете към доста вреден навик. Не се поддавайте на токсични изкушения!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХОРОСКОП:

На Цветница: Свежи пари за Близнаците, а глътка свеж въздух за Лъвовете

Дневен хороскоп за 28 април 2024 г.

Кой цвят портфейл привлича парите към всяка зодия?

Небето ще се избистри над главите на 4 зодии по Великден!

Кои зодии се сещат за всяко нещо в 12 без 5?

Седмичен хороскоп за 29 април - 5 май 2024 г.

Зодиакалният Чичко Паричко носи богатство в живота на 4 зодии днес!

Не Велика, а Късметлийска събота ще имат 4 зодии днес!

Съвет за всяка зодия за днес, 27 април 2024

Дневен любовен хороскоп за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com