Готови ли сте с празничната трапеза?

9636
Готови ли сте с празничната трапеза?

Това е, днес вече броим минутите до настъпването на Новата година и докато се суетим в последни приготовления, въпросът за украсата на празничната маса отново е актуален.

Както вече споменахме, по източния календар господарка на настъпващата 2016 г. ще бъде Червената огнена маймуна – весело животно, което обича приключенията и изненадите, но едновременно е капризно и придирчиво.

Традицията повелява: Не вдигайте трапезата в Новогодишната нощ!

На 1 януари трапезата от вечерта не се вдига, за да не се вдигне и късметът от къщата. Всичко се оставя на място, защото се е вярвало, ...

Стопанката на идващата година не обича монотонността и скуката, което е добре да се отчита при подготовката за посрещане на Новата година, за да си спечелим нейната благосклонност.

Вече дадохме някои основни правила и насоки за празничната трапеза и тук ще добавим още няколко детайла.

Използвайте за новогодишната маса, всичко, което може да придаде ярко, весело и приказно настроение.

Символът на Червената маймуна е Огън, затова за оформяне предпочитайте червени и топли цветове, които се съдържат в огъня – оранжев, жълт, златист.

Часовникът като идея за украса

Ако не сте използвали часовника като тема за празничното оформление на своя дом, струва си да помислите над такава възможност, тъй като...

Можете да добавите и природни цветове като зелено и лилаво (люляково). Съчетанието им ще ви помогне в отговора на въпроса, как да оцветите красиво празничната маса.

Основният цвят нека бъде само един, а контрастните акценти да се открояват ефектно върху него. Съчетанието на цветовете трябва да е умерено, за да не изглежда новогодишната маса безвкусен кич.

Не се препоръчва използването на синьо и черно, както и на голямо количество наситени тонове.

Можете да украсите всички прибори, като съчетавате форма и цвят. Включете дори и столовете, като използвате панделки, които се съчетават с техния цвят.

Играчки за елхата в последната минута

Още един нетрадиционен, но бъз и ефектен начин да си направите играчки за елхата е да използвате обикновени електрически крушки, като г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com