Как да украсите новогодишната маса и да си спечелите покровителството на Огнената маймуна

31800
Как да украсите новогодишната маса и да си спечелите покровителството на Огнената маймуна

Нова година е един от най-любимите и популярни празници сред различните възрасти. От детството този празник се асоциира с мириса на елха и портокали, трепетното очакване на подаръци, множество различни вкуснотии и красива украса.

Подготовката за празника е добре да започне доста по-рано, за да не забравите нищо и да ви останат топли спомени през цялата идна година.

Ежегодно множество приятни грижи, в предвкусване на веселия празник, очакват домакините. Важна роля в тези грижи играят всевъзможните украси за елхата – основната красавица на празника, за помещенията и разбира се, за новогодишната маса.

Безспорно никой не приготвя храната предварително, но съставянето на празничното меню и подготовката на украсата за празничната трапеза е необходимо да се имат предвид отрано.

Коледното настроение завлaдява ИКЕА

За трета поредна година ИКЕА ще посрещне коледните празници с празнично настроение, вкусен аромат на сладки с канела, музика и много св...

Ключовите правила

Все по-широко се налага привързването на Новата година към източния календар и неговата символика, които поставят отпечатък върху всички приготовления. Но съществуват някои правила, за които не бива да забравяте.

Новата година е ярък и уникален празник, затова създаваната на масата атмосфера трябва да е изискана и неповторима, а всички предмети и прибори чак до украсата – да са блестящи и трептящи.

Когато обмисляте менюто, следва да отчитате, че макар празнуването да протича основно през нощта, когато обикновено не се употребява храна, празничното веселие продължава дълго време, затова и блюдата трябва да са достатъчно.

Особено обърнете внимание на обилието от студени закуски, за да не се налага на домакинята да подгрява храна цяла нощ. На Нова година и тя трябва да се весели заедно с всички, като остави всички грижи зад гърба си.

Съвети за коледната украса на дома

Украсяването на вашия дом по време на коледните празници е почти толкова забавно и приятно, колкото когато отваряте подаръците под елха...

На масата трябва да присъства и украса, подчертаваща тематиката на празника. Това може да са различни предмети, символични за новогодишната нощ – гирлянди или играчки, или композиция от тях, тематичен декор за приболите и чиниите, свещи или фигурка на Дядо Коледа с подаръци.

Главното е да не се престаравате с декорацията, тъй като акцентът на масата са блюдата, които можете да украсите, подчертавайки новогодишната атмосфера.

Не забравяйте господарката!

По източния календар владетелка на 2016 година ще бъде Огнената маймуна – весело животно, което обича приключенията и изненадите, но едновременно с това е придирчиво и капризно.

Коледна украса от крушки

Наближава Коледа и вече трябва да започнете да украсявате дома си, ако вече не сте го сторили. Ние пък продължаваме да ви показваме инт...

Стопанката на идващата година не обича монотонноста и скуката – това трябва да се отчита при подготовката за посрещането на Новата година, за да се спечели нейната благосклонност.

За да угодите на покровителката на 2016 година, трябва да отпразнувате с особена жар и веселие. Предварително приготвената украса за масата ще помогне да се създаде необходимата атмосфера, която Огнената маймуна със сигурност ще оцени и ще се отблагодари с благосклонност към обитателите на дома.

Ярката и подредената с вкус маса е способна да създаде приповдигнато настроение, което ще направи празника радостен и незабравим.

Процесът по подготовка към дългоочаквания празник е особено тайнство и вълшебство, създаващо общо настроение и формиращо залаганата за цяла година основа за благополучие и разцвет.

И не забравяйте поверията – както посрещнеш Новата година, така и ще я прекараш, а красиво оформената храна не може да не е вкусна!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com