Гласът издава дали сме искрени

127822
Гласът издава дали сме искрени

Всички сме чували, че очите са огледало на душата. От сравнително скоро вече знаем, че истинските намерения на човека може да се разберат по мимиката, жестовете и маниерите, по позата, стила на обличане и дори по гласа на хората.

Сега тази тема активно се осветява от медии, филми и сериали от рода на „Излъжи ме”. Нагледали се на професионалисти в областта на психологията, ние се опитваме да разберем защо околните се държат така или иначе в различни ситуации.

Мнозина започват активно да изучават невролингвистичното програмиране, а след това се опитват да отгатнат мислите на събеседника си, да разкрият душевното състояние на партньорите си, да опознаят характера и да предугадят следващите стъпки на другите хора. Мъжете се стремят да заинтересуват жените, а жените на свой ред се опитват да разберат дали се харесват на мъжете. Учените непрестанно ни поднасят нова и интересна информация.

Според изследване на учените от колежа „Олбрайт” в Пенсилвания нашият глас издава отношението ни към човека, с когото разговаряме.

Ако сме по-точни, изследователите установили, че гласът се мени в зависимост от това с кого разговаряме. Обръщайки се към любимия си, момичето понижава тон и говори с мека като кадифе интонация, докато мъжът в такава ситуация, напротив, повишава тембъра на гласа.

В експеримент участвали 24 души, които трябвало да позвънят на любимия човек и на най-добрия си приятел и да зададат два прости въпроса: „Как си” и „Какво правиш?”. След това 80 независими експерти прослушали записите на разговорите и ги оценили за сексуалност, приятност и проява на романтичен интерес.

Специалистите успели ясно да разграничат разговора с приятеля и с любимия човек, тъй като тембърът и интонацията с последния ясно говорели за заинтересуваност. В зависимост от това колко време са продължили отношенията между влюбените гласът също променял оттенъка си. Например при тези, които още се намирали в „бонбонено-букетния” период, гласът леко треперел и в него се промъквала боязън.

Психолозите твърдят, че когато се вслушваме в гласа на някого, който ни е харесал, можем да разберем дали е заинтересуван той от нас. Но не бива толкова сериозно да се възприема този съвет: приятната дрезгавина може да се появи вследствие на лека простуда или трайно тютюнопушене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно