Новата Мис Вселена - актриса от Боливуд, живяла в кастова система (СНИМКИ и ВИДЕО)

23980
Новата Мис Вселена - актриса от Боливуд, живяла в кастова система (СНИМКИ и ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Представителката на Индия Харназ Сандху стана победителката в конкурса "Мис Вселена", който се състоя в израелския курортен град Ейлат на Червено море. Тя е актриса от Боливуд, но принадлежи към изключително интересна верска общност.

Любопитни подробности за нея разкри известният геополитически анализатор Дахер Фарид Дахер, който живее у нас.

Ето какво пише той:

Мис Индия, Харнааз Каур Сандху, бе избрана за мис Вселена.

Класацията не ме интересува, защото винаги съм се чудел как по-точно оценяват красотата, след като е в различни проявления, но още от самото име ще ви подскаже едно нещо.

Че тя е сикх. Всички жени сикхи носят името "Каур" (принцеса) като презиме или фамилия. Аналогично е и при мъжете, които пък носят името Сингх (лъв). Видите ли такива средни имена или фамилии, значи са сикхи.

Мексиканка спечели конкурса "Мис Вселена" (СНИМКИ)

26-годишната Андреа Меза "Мис Мексико" бе коронована за "Мис Вселена" на 16 май на бляскава церемония, излъчвана по телевизията от Флор...

Харнааз е първата сикх, която печели короната за мис Вселена.

Сикхизмът е монотеистична религия, която възниква през 15-ти век в района на Пенджаб на индийския субконтинент, въз основа на откровението на Гуру Нанак. Някои я определят като смесица от ценности на индуизма и исляма. Те следват принципите на петте К-та, едно от които е "качера", правилото, което повелява да се носи задължително памучно бельо. (само това запомних, за съжаление, в гугъл може да намерите останалите К-та).

Сикх води началото си от санскритската дума за "ученик", т.е. сикхите са ученици на гуру. Имат даже все още оцеляла кастова система, макар и да се опитват да я махнат.

Инак подгласничката на Мис Вселена е от Парагвай и както виждате сякаш са сестри. Явно сега модната тенденция е екзотични брюнетки с кафяв тен."

Малко повече за сикхизма

"Мис Вселена 2017" впечатли журито с позицията за си за "отворените граници" (ВИДЕО)

23-годишната студентка по хирургическа стоматология Ирис Митенер е новата победителка в престижния конкурс "Мис Вселена". Ирис е ...

Сикхизмът е индийска религия, първоначално проповядвана от гуру Нанак (1469 – 1539 г.). Девет гурута са последвали Нанак, но единствено Господ е смятан за истински гуру. На пенджабски, подобно на сродни думи в други индийски езици, означава „учещ“.

От гледна точка на религията, сикх е религиозен последовател, който вярва в един Бог – Сат Гуру, или „Истинския учител“, и следва сикхиските Гуру, които разкриват Неговото учение. Сикхите имат пет к-знака: кес (неподстригана коса), канга (гребен), кача (панталони), кара (гривна) и кирпан (кама).

Съгласно Рахет Маряда, авторитетно ръководство за живота на сикхите, „сикх е всеки, жена или мъж, чиято вяра се заключава в почитането на един Господ, на десетте Гуру, на проповядваното от тях и в Гуру Грантх Сахиб; всеки, който вярва в свещената амрита на десетия Гуру и който не принадлежи към друга вяра“.

Амрита (буквално „безсмъртен“, еликсирът на безсмъртието) е светена подсладена вода, която се използва в обреда на въвеждането в сикхстката общност на посветените, т. нар. Кхалса. Кхалса води началото си от 1699 г., когато я създава Гуру Гобинд Сингх. На членовете са наложени определени правила на поведение. Външно те се отличават по носенето на т. нар. пет „К“ – това са пет неща, чиито названия започват с буквата „к“: кеш – коса, която не се подстригва в знак на приемане то на Божията воля; кангха – гребен, който изразява овладяна духовност; кипран – кама, подсказваща решимост да се защитава истината; кара – стоманена гривна, която се носи на китката и говори за единение с Бога и вярност към Гуру; качх – долна дреха, която е знак за морална сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Археолози разбраха произхода на меча „Екскалибур“ във Валенсия

Как изгрява и залязва Слънцето според плоскоземците? (ВИДЕО)

Български лекар и професор получи световно научно признание

Две бедствия за ден: Как остров преживя вулкан и тайфун едновременно

Скални рисунки в Судан разкриват историята на предците на древните египтяни

Намериха изчезнали след войната книги на Братя Грим

Благодатният огън - между чудото, мистиката и вярата (ВИДЕО)

"Пътека на мъртвите" от неолита е открита в Ирландия

Колко е продължила най-кратката война в историята?

Котката на Шрьодингер обединява теорията на относителността и квантовата механика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com