X
 
 

Проучване: Не съществува "гей ген"

2107 1
photo of Проучване: Не съществува "гей ген"
Снимка: Getty Images/Guliver
Няма определен ген на хомосексуалността, но има смесица от генетични фактори и фактори на заобикалящата среда, които влияят на сексуалното поведение, се казва в ново проучване, публикувано в авторитетното списание Science.

Учени са изследвали генетиката на почти половин милион души, които сами са съобщили дали са преживели сексуално поведение с лице от същия пол. Не е бил установен модел сред генетичните варианти, който биха могли да използват за смислено идентифициране на сексуалната ориентация или поведение на човек, пише БГНЕС.

ВАС призна правото на семейство лесбийки да пребивава в България

Върховният административен съд (ВАС) призна правото на семейство лесбийки да живее и пребивава у нас, упражнявайки правото си на свобод...

Проучването показва, че подобно на личността и на други сложни човешки черти, поведението се влияе от комбинация от генетични и фактори на обкръжаващата среда.

Авторите на проучването са анализирали отговорите на участващите в изследването и са извършили асоциативни проучвания в генома върху данни на повече от 477 522 души. Открити са били пет генетични варианта, които са значително свързани с еднополовото сексуално поведение. Вариантите само частично се припокриват между мъже и жени и не позволяват смислено предсказване на сексуалното поведение на индивида, според заключенията.

"Установихме, че основната генетична архитектура е много сложна, но със сигурност няма единична генетична детерминанта - понякога наричана в медиите "гей ген", заявиха изследователите.

"Всички измерени общи варианти заедно обясняват само част от генетичната наследственост на ниво популация и не позволяват смислено предсказване на сексуалните предпочитания на индивида", добавят учените.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...