Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътеводител в избора на дамски часовник

01 ноември 2017, 14:41 часа • 21891 прочитания

Аксесоарите могат да донесат уникален стил и красив, завършен вид на всяка жена. Това е причината да се отдели повече време и да се направи по-задълбочено проучване при избора на висококачествен часовник, който да пасва на личния стил на дамата. Модата, в комбинация с хубав часовник правят перфектното съчетание за цялостен и завършен облик. Може да разгледате голямо разнообразие от маркови часовници от Timebox.bg.

Всички професионални производители на часовници се опитват да създадат дамски модели, които са подходящи за всеки вкус. При избора на дамски часовник, обаче, дали за лична употреба или за подарък, трябва да се спазват някои полезни съвети.

Избор на типа механизъм на дамския часовник

Дамите могат да избират измежду много видове механизми на часовниците, но най-добрият избор за тях е кварцовият механизъм и механичните часовници. Новият часовник трябва бъде надежден, практичен и да изисква колкото се може по-малко разходи за поддръжка. Механичното или кварцовото задвижване включва прецизен механизъм  и усложнено движение. Повечето дами искат да използват точно този вид часовник, но той спада към скъпата гама и също така е труден за поддръжка. Сравнително достъпен дамски часовник с кварцов механизъм е моделът на KAPPA, който съчетава в себе си елегантност и прецизност на изработката:

Избор на вида и стила на дамския часовник

Важно е да се определи формата на корпуса. Класическата кръгла форма може и да не донесе желания ефект на въздействие, но квадратния циферблат влияе положително върху персоналността на всяка дама. Извивките, както и правоъгълната шик форма могат да направят дамите още по-секси.

Изборът измежду вид дамски часовници е голям: многофункционален спортен часовник, часовник тип бижу, модерните деликатни часовници и строго елегантните часовници, предназначени за официални поводи.

Някои известни марки за висококачествени спортни часовници са Casio, TAG Heuer и Citizen. Всички елегантни часовници са изработени от ценни метали като платина или злато със скъпоценни камъни - диаманти, кехлибар, перли, камъни сфаровски.

Избор на типа материал на дамския часовник

Златният часовник е изключително търсен от дамите. Златните аксесоари се намират в много нюанси: розово злато, класическо жълто злато и платина. Неръждаемата стомана също се използва широко от много производители на часовници, за да донесе по-солиден и мъжествен поглед към дамските часовници. Също така е практично да се носят, защото по-трудно се драскат и придават грандиозен и полиран външен вид на часовниците.

Изберете типа на закопчаване - гривна или каишка

Произвеждат се много часовници тип гривна. Този тип часовник придава на дамите официален и класически елегантен външен вид. Кожените каишки също са доста разпространен тип и са невероятно стилни. Нещо повече, този вид часовници имат различни цветове, които могат да бъдат напълно екзотични или с почти строг облик.

Напоследък нашумяха и каишките от полимерен материал. Те са доста издържливи и лесно се почистват. Гумените каишки са подходящи за ежедневно, неангажиращо облекло и поради тази причина са особено предпочитани от тийнейджърите.

Вискокачествени елегантни дамски часовници

Диамантеният часовник никога не може да излезе извън модата или вкус. Така че, ако дамите могат да си позволят луксозен диамантен часовник, подобно на Chopard La Strada, те със сигурност ще впечатлят другите със скъп и изящен аксесоар. Съчетаването на декорации е много важно. Те ще могат да добавят малко грация и елегантност към часовниците тип бижута. И накрая, жените могат да изненадат с механичен часовник с функция хронограф.

В крайна сметка какъв ще бъде часовникът, който ще изберетезависи изцяло от личните ви предпочитания и вкус. Най-доброто съчетание е съотношението между цена и качество, но все пак да не забравяме, че часовникът е важен аксесоар, който със сигурност носи завършен вид към стила на всяка дама.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес