Създадоха ябълка, която се газира в устатата

39804

Швейцарска компания създаде ябълка, която, след като бъде сдъвкана, освобождава газирани сокове, съобщи в. "Дейли мейл".

Сортът се нарича Paradis Sparkling. Плодовете имат големи клетки, пълни с ефервесцентен сок. Така при сдъвкване ефектът е подобен на газирана ябълкова напитка. Ако сокът бъде изцеден обаче, той не е газиран.

Най-голямата загадка от света на динозаврите е разкрита

През юли 1965 г. учени се натъкват в пустинята Гоби, Монголия, на чифт "чудовищни" фосилизирани предни динозавърски крайници. С дължина...

Експертите на компанията са посветили години на новия сорт. Един от двата сорта, използвани за него, е "Рези" - източногерманска ябълка известна със сладостта си. Той е кръстосан със сорта "Пирует". "Лубера" вече продава фиданките за газирани ябълки по поръчка по 55 долара бройката.

"Това определено е най-добрата ябълка, която сме имали - каза управителят на "Лубера" Роберт Майерхофен. - Тя определено е различна от всичко, предлагано на пазара. Никой не е опитвал нещо подобно досега. Текстурата е едновременно мека и хрупкава, много сочна, като едрите клетки се пукат в устата и изпускат едновременно и кисел сок, и захар, които създават усещането за газирана напитка. Самият сок не е газиран. Такова е само усещането, което се получава в устата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно