Тенденции и иновации, които ще станат реалност през 2022 г.

10042
Тенденции и иновации, които ще станат реалност през 2022 г.
Снимка: Pixabay

Сладкиши, които лекуват зъбите. Кафе, което ви кара да отслабвате. Обувки, които правят така, че да тичате по-бързо. Облаци, върху които да кликвате. Не, това не е началото на научнофантастичен филм, а съвсем реални тенденции и иновации, които са в процес на разработка и поне някои от тях със сигурност ще станат достъпни още през тази година. Това твърди журналистът Ален Макена в материал на La Presse, а също и в книгата си „100 неща, които абсолютно трябва да знаете през 2022 г.“ Ето и петте иновации, за които той няма никакво съмнение, че ще оформят пейзажа през новата година.

Хартиените бутилки

Такива са бутилките Paboco, проектирани от хартиени влакна и вече тествани от Coca-Cola в някои европейски страни, за да заменят пластмасовите. Добър начин да се ограничи замърсяването. Подобна цел впрочем се преследва и с преминаването към сапуни за пране под формата на листове, които се разтварят във вода.

Четиридневната работна седмица

Представиха наистина стряскащи хуманоидни роботи (ВИДЕО)

На технологично изложение в Лас Вегас, САЩ, в сряда бяха представени смайващи хуманоидни роботи. Толкова истински изглеждат, че се създ...

Тя категорично печели все повече последователи и все по-масово ще бъде въвеждана в голям брой места по света. Изследванията показват, че е възможно да се работи по-малко време, но по-продуктивно като от това печелят както компаниите, така и самите служители. Доказаха го пилотните проекти, стартирани в някои европейски държави.

Персонализирано видео от знаменитост само за теб

Приложението Cameo печели все по-голяма популярност в САЩ, а тенденцията е да става все по-любимо и в други части на света. Нараства броят на хората, които са готови да платят, за да получат лично видео съобщение от известна личност от развлекателната индустрия или спорта. Какво ще кажете, например, за послание лично към вас от любимата ви тенис звезда или хокейна легенда?

Да се пренесете в съседната стая

Смесената реалност, при която можете да пребивавате едновременно в реалния и виртуалния свят, се развива главоломно. Слагате очилата, които ви прожектират образи, имате сензори за движение – всичко това създава изключително силно възприятие. Например проектът Hanai World позволява на зрителите да присъстват от разстояние на провеждащо се на живо събитие, сякаш действително са там, благодарение на камерите, инсталирани на стратегически позиции. Microsoft, Facebook, Apple разработват проекти за милиарди долари в това направление.

Да ти е топло или прохладно, когато пожелаеш

Гривни, които вече се появиха на пазара (като Embr Wave), подмамват мозъка да коригира телесната ни температура. Нещо като личен термостат, който си играе с нашите усещания, но без да променя температурата в стаята. Те са детектор за сърдечния ни ритъм, температурата на кожата и т.н. За момента сензорите се използват за въвеждане на данни за вашето здравословно състояние в специални приложения, но следващата стъпка, която съвсем скоро ще бъде осъществена, ще бъде те да се използват за изпращане на сигнали до мозъка ни, което да ни позволи да коригираме сами състоянието си в желаната посока.

Южна Корея: Роботи в детските градини четат приказки и тренират кунг-фу (ВИДЕО)

Малки роботи правят лицеви опори в детски градини, насърчавайки децата да се присъединят към тях. Когато децата ги заговарят, те примиг...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com