X
 
 

Учени откриха нова опасност по плажовете, свързана с бактерии

12622 0
photo of Учени откриха нова опасност по плажовете, свързана с бактерии
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Учени от Университета "Купър" в САЩ съобщиха за нова заплаха, дебнеща посетителите на топлите плажове. Техният доклад е публикуван в Annals of Internal Medicine, предаде БГНЕС.

Става дума за бактериите vibrio vulnificus, които могат да проникнат в човешкото тяло чрез морски дарове или през отворени рани при плуване в топлите морски води.

В бъдеще устойчивите на антибиотици бактерии ще убиват повече хора от рака, предупреждават учени

Смъртните случаи, причинени от устойчиви на антибиотици бактерии, до 2050 година ще надхвърлят тези, причинени от рак. Това заяви турск...

Като част от проучването учените установиха, че поради глобалното затопляне местообитанието на тези бактерии се измества от север на юг, защото живеят във води с температури над 13 градуса по Целзий.

Отбелязва се, че в повечето случаи бактерията не причинява сериозни здравословни проблеми, но в някои случаи провокира развитието на некротичен фасциит, което може да доведе до ампутация на крайник или смъртта на човек.

Статията подчертава, че хората с отслабена имунна система са изложени на повишен риск от сериозни последствия за здравето.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално