Димитър Стоянов: Моят избор за председател на БСП е Красимир Янков

9333
Димитър Стоянов: Моят избор за председател на БСП е Красимир Янков
Снимка: Novapress.bg

Ще гласувам и подкрепям Красимир Янков за председател на БСП, той има изключителен потенциал, заяви в предаването „Офанзива“ по „Канал 3“ депутатът Димитър Стоянов. Като мотив за избора си Стоянов посочи факта, че Янков е събрал около себе си хора, с които е изготвил идейна платформа на БСП. „Обещава да обедини лявото, да възстанови диалога, да въведе партията в кондиция, да я изведе в организационно отношение на прага на 21 век, да възстанови разбирането за социализъм“, заяви той за колегата си от парламентарната група на „БСП за България“.

Стоянов отбеляза, че всеки от кандидатите за председател има своите предимства. Бъдещият лидер ще бъде определен чрез вота, но при решението си всеки трябва да отчете кои са задачите, които трябва да решава партията и обществото в следващата година. Според депутата мандатът на досегашния председател Корнелия Нинова е много противоречив. „Тя постигна успех с избора на Румен Радев за президент, но след това не успя да овладее ентусиазма, който бе в партията, не обхвана периферния електорат, който гласува за Радев и БСП, в последствие на което гласовете за нас в различните избори започнаха да спадат. Сега сме с изключително нисък рейтинг“, критичен бе той. Стоянов добави, че отговорността за резултатите на партията е споделена, но в основни линии вина за това има председателят и изпълнителното бюро, защото често са действали еднолично.

Красимир Янков: БСП може да управлява и предстои да го докажем след вътрешните избори

"В БСП е нужна промяна, след като доверието в партията ни е паднало до 10%. За да стигне до този резултат, значи толкова може Корнелия ...

Депутатът не вижда разцепление в БСП. По думите му такова ще има единствено ако БСП се превърне в лидерска партия. Той бе категоричен, че не бива да се говори за бламиране на Нинова на последния пленум. Отказът на НС да подкрепи предложенията й той определи като възстановяване правилата за действие в съвета. Стоянов не смята, че след изборите ще има реваншизъм и отмъщение. „Ще бъде пагубно за партията. След 12 септември БСП трябва да е обединена около новия лидер. Той трябва да използва потенциала и на тези, които не са успели“, заяви депутатът.

Последните скандали, около президентския съветник и информацията за разговори със заподозрян бизнесмен, той определи като притеснителни, но и като допълнително доказателство за необходимостта на искания от левицата вот на недоверие срещу правителството на тема корупция. „Корупцията е във всички нива в управлението. Не може някъде да има, другаде – не. Не застъпвам тезата, че президентският съветник е корумпиран, трябват доказателства за подобна теза“, уточни членът на парламентарната комисия по вътрешна сигурност. По думите му скандалът със снимките на Бойко Борисов подкопава доверието в държавността както във вътрешен, така и в международен план.

Сформираната и оглавявана от Красимир Янков комисия от депутати, които готвят мотивите за вота на недоверие в момента не обсъжда обвиненията, отправяни към правителството от Васил Божков. „Божков разкрива картина, за която хората отдавна говорят, доколко е истинска – трябва да кажат специализираните органи“, добави Стоянов. Той настоя, че като парламентарно представена партия БСП е трябвало да пристъпи към вот, а не към подписка, която според него е само пиар и не би довела до законови последствия. Дори и да не мине вотът, според него БСП ще принуди правителството да предприеме по-сериозни мерки в борбата срещу корупцията. 

Красимир Янков: БСП не ползва капацитета на експертите си (ВИДЕО)

В БСП е нужна промяна. Партията трябва да предлага и да прави лява политика, но не използва капацитета на експертите си.“ Това ка...

Стоянов бе скептичен дали БСП може да победи ГЕРБ ако в момента има избори, но подчерта, че социалистите не биха се коалирали с гербаджиите, какво е и решението на Конгреса. От думите му стана ясно че едва ли ще се търси коалиция с ДПС предвид досегашния „горчив опит“, а по-скоро ще се търсят партньори от лявото пространство и политически субекти с общи допирни точки за управление на страната. „Никой не говори за управление с ГЕРБ, не знам защо се поставя като тема. Това не стои като въпрос пред нас“, категоричен бе социалистът.

Източник: Novapress.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...