Динамика и комфорт при нова безопасност за хората на Автосалон София 2017

20433
Динамика и комфорт при нова безопасност за хората на Автосалон София 2017
Снимка: Автосалон София 2017

Интервю с г-н Нестор Несторов – член на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България - Actualno.com.

Г-н Несторов, изложението във Франкфурт показа удивителни нови концепции за задвижване, както и системи за безопасност и сигурност за световния автомобилен пазар. Какво показваме пред българската публика на автосалона в София?

Новата Fiesta е акцентът на Ford на автосалон „София 2017”

Представителят на Ford за България – компанията „Мото Пфое”, залага на многообразието на автосалон „София 2017&...

Автомобилният свят се намира пред нов етап от развитието си и значимостта на алтернативните концепции, спрямо конвенционалното задвижване, никога не е била по-висока. Всеки производител инвестира огромни ресурси в разработването на иновативни технологии, които да са реална алтернатива на двигателя с вътрешно горене и те бяха акцент на последното изложение във Франкфурт. Посетителите на Автомобилен салон София могат да видят на живо 28 експоната, които са с хибридно или изцяло електрическо задвижване. Освен в посока екологичност, се полагат огромни усилия за безопасността в автомобилите. Редица иновативни асистиращи системи повишават значително нивото на активна безопасност, а оптимизирането на пасивните системи намалява риска от тежки последствия от пътно транспортно произшествие. Комбинирайки ефективността на тези две основни групи системи за безопасност, можем да потвърдим напредъка в това отношение през последните години.

Има ли статистика с колко са намалели жертвите на пътя, в резултат на въвеждане на новите технологии?

За съжаление всички ние в България научаваме ежедневно от медиите за постоянно случващи се пътно транспортни произшествия. С конкретна статистика не разполагам, но е факт, че всички тези системи подпомагат шофьорите в критични ситуации и намаляват значително риска от грешна намеса от страна на водача.

Бихте ли изброили конкретни системи за безопастност?

Ще изброя част от активните системи за безопастност, които са с превантивна функция. Система за аварийно спиране, която се активира при разпознаване на критична ситуация в зоната пред автомобила. При желание за смяна на пътната лента може да се разчита на асистент за мъртвата точка, който да предотврати засичане с друг автомобил. При разсейване от страна на водача влиза в действие система за поддържане на пътната лента, която разпознава пътната маркировка и активно прави корекции в движението на волана за кратък период. Асистенти за разпознаване на умора при водача и за индикиране на пътните знаци също спомагат за повишаване на безопастността.

Новостите на Skoda на автосалон „София 2017”

Новият компактен SUV Skoda Karoq е основната премиера на щанда на марката на Автомобилния салон в София. Високопроходимият модел идва к...

Има ли опасност шофьорите да станат „лениви“, защото колата „мисли“ вместо тях?

Тези системи работят паралелно с водача и не могат го заместят във всички пътни ситуации. Тук е момента да отбележа, че на Автомобилен салон София може да бъде видян първият автомобил от трета степен на автономност. Това означава, че в определени пътни ситуации този автомобил може изцяло да замести водача и вниманието му за този период да не е необходимо.

Ще изчезне ли тръпката от шофирането, за сметка на сигурността в придвижването?

Определението - тръпка от шофирането е доста двусмислено понятие и силно се надявам, че всички участници в движението подхождат с голяма отговорност към спазването на правилата на движение. А удоволствието от шофирането не мисля, че изчезва, а дори се засилва, когато вземем под внимание иновативните технологии в посока – динамика и комфорт.

Новите системи за сигурност няма ли да оскъпят прекалено много продуктите на автомобилната индустрия? Как реагират потребителите?

Премиерите на Opel на автосалон „София 2017”

Със своя нов фирмен девиз “Бъдещето ти принадлежи" марката Opel посреща посетителите на Международния автомобилен салон в София, ...

Делът на вграждане на асистиращите системи се покачва сериозно и това доказва, че все повече хора ги считат за необходими. Естествено, че те влияят на цената. Но определено мисля, че когато става въпрос за здраве и човешки живот подобна инвестиция не трябва да се разглежда само от финансов аспект.

Автомобилният салон София 2017 отвори врати широката публика и ще продължи до 22-ри октомври. В шестте зали на Интер Експо Център са изложени повече от 300 експоната на 44 световни марки (36 автомобилни и 8 мотоциклетни), както и гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари, лизингови компании, банки, застрахователи. Работното време за посетители е между 10.00 и 20.00 часа.

------------

Нестор Несторов е Бранд мениджър на Фолксваген лекотоварни автомобили от 2012 г. и член на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (AАП) от 2016 г. Завършил е Автомобилостроене в Техническия университет в Дортмунд, Германия. Има опит в автомобилния бранш вече 15 години. Работил е за Мерцедес Бенц (производство и развойна дейност) в периода 2004 - 2007 в . От 2008 e част от екипа на Порше БГ ЕООД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю