Гласът на младите в политиката: Вилислава Добринова от “Българска социалдемокрация - Евролевица” (ВИДЕО)

32928
Гласът на младите в политиката: Вилислава Добринова от “Българска социалдемокрация - Евролевица” (ВИДЕО)
Снимка: Студио Actualno

В Студио Actualno стартираме нова рубрика "Гласът на младите в политиката", в която да дадем възможност на свежи кадри от всяка партия да изкажат своите идеи, въжделения и каузи за политиката и мястото си в нея. Ще има някои общи въпроси към всички представители на партия, както и някои конкретни, зависещи от експертизата на конкретния кандидат.

Днес на гости в нашата рубрика ще бъде представителката на ПП “Българска социалдемокрация - Евролевица” Вилислава Добринова. Тя е на 21 години от София и учи политология в СУ "Св. Климент Охридски".

Как да се реши демографският проблем в България?

Първо трябва да се отговори на въпроса - защо хората бягат от България. За да търсят стабилна работа и по-спокоен живот. Преди всичко в България трябва да се създадат много нови работни места, както и да се повиши производителността на стоки и услуги с висока добавена стойност. В Западна и Централна Европа за същия труд и квалификация, младите хора получават много по-високо възнаграждение. Освен това, в България пенсионерите не получават нужното за достоен живот. Това е тъжно. Доходите не трябва да бъдат увеличавани от държавата чрез инструмента на минималната работна заплата, а чрез производителност на стоки и услуги, за да се получават адекватни доходи.

Нужни ли са повече млади хора в политиката?

Много ме плаши, че няма достатъчно млади хора в политиката. Не може вечно да се уповаваме на стари лица, мнения, идеи и разбирания, защото както видяхме това не доведе до нищо добро. Поначало политиката е много сложен процес и се изисква много креативно мислене и единни действия и решения, които да са полза на народа.

Защо е избрала именно ПП “Българска социалдемокрация - Евролевица”?

Избрах да бъда в листите на партия “Българска социалдемокрация - Евролевица”, защото съм оптимист по природа, а там има наистина положителни хора, които вярват, че България може да се промени и имат визия как това да стане. Те са автори на нова доктрина за ускорено икономическо развитие в страната, както и програма за национално единение. Те са изготвени от професори, учени - знаещи и опитни хора, които имат виждане как да се излезе от кризисната ситуация.

Нейните лични приоритети и инициативи

Първият ми приоритет е наличието на повече млади хора в политиката. Искам да обърна внимание и на проблема с бездомните животни. Колкото и да звучи несериозно на първо четене, това е доста сериозен проблем. През септември ходих в Дания и ми направи впечатление, че там нямаше нито едно бездомно животно. А тук са разпръснати навсякъде и не се полага никаква грижа за тях. Смятам, че трябва да има повече приюти и животните да имат подслон и храна, защото и те са живи същества като нас и имат нужда от качествени грижи.

Защо младите хора не се интересуват от политика и как да бъдат приобщени?

Това е двустранен процес. Първо властимащите не дават поле за изява на млади хора и се отнасят с известно пренебрежение. Все пак има млади хора, които искат да покажат на какво са способни и им е нужно поле, в което да развият качествата си. Има необходимост и от реформа в училищата относно такъв тип проблематика. Нужно е да се наблегне на базови познания за държавното управление и структура, как функционира системата. Могат да се организират дискусии с тях в училищата, да се правят семинари, в които да се покаже на младите хора, че техният глас може да бъде чут. Младите хора са стъпалото към промяната. Партиите трябва да използват идеите им, а не само да ги използват за раздаване на брошури.

Какво е първото нещо, с което бихте се захванала като депутат?

С реформа в образователната система. Искам това да се случи, защото в момента образованието ни е на много ниско ниво.

За какво мечтаете?

Моята най-голяма мечта е да видя България като една развиваща се и просперираща държава. Младите хора да не търсят спасение в чужбина, а да се устроят тук със стабилна работа и доходи и да се възпроизвеждат, защото българската нация е в кризисна ситуация и залинява. Другото е пенсионерите да имат толкова стабилни доходи, че да изживяват старините си спокойно. И не на последно място - животните да имат свои домове, в които да се грижат много добре за тях, защото любовта е движещата сила в света. Тя носи мир и удовлетвореност в душите на хората.

Интервю на Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Радев трудно скри усмивката си: Радослав Бимбалов за върнатия втори мандат (ВИДЕО)

Партиен служебен кабинет може да повлияе на изборните резултати: Социологът Евелина Славкова (ВИДЕО)

Може ли да останем без служебен премиер: Говори доц. Борислав Цеков (ВИДЕО)

Новият законопроект за еврото: Обяснява икономистът Михаил Кръстев (ВИДЕО)

Как руските служби проспаха касапницата в Москва: Говори Милен Керемедчиев (ВИДЕО)

Женски триумф на 28-ия София Филм Фест: Говори членът на журито Зорница София (ВИДЕО)

Кой печели от избори 2 в 1? Елена Дариева в Студио Actualno (ВИДЕО)

Отговорността за атентата в Москва е на Путин: Говори журналистът Чавдар Стефанов (ВИДЕО)

Путин и ядреното копче: Трите фактора да го натисне. Говори Велизар Шаламанов (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Любомир Стефанов, Илиян Василев и Иво Вецев (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю