Иван Благоев: Не се дръжте рекламно в социалните мрежи

52302
Иван Благоев: Не се дръжте рекламно в социалните мрежи

Иван Благоев е арт директор с опит в областта на рекламата. Преди да излезе от рекламния бранш работи за клиенти като BEIERSDORF (NIVEA, NIVEA FOR MEN, NIVEA BABY, EUCERIN), SC Johnson (Pronto, Glade, Raid), Wizz Air, Kraft Foods (Oreo, TUC).

В началото на 2012 г. напуска DRAFTFCB, рекламната агенция в която работи, за да се занимава денонощно с проекта Take a Cake. Благодарен е на опита, който е натрупал в рекламата и на интересните хора, с които го е срещнала.

Бихте ли разказали малко повече за Вас и Вашата работа?

Аз съм арт директор и професионалният ми опит е основно в рекламния бранш. Работил съм за много международни и български клиенти. Завършил съм графика в Югозападния Университет при проф. Борислав Стоев. Професионалните ми интереси са към визуалните изкуства и маркетинга. Разработването и развиването на собствена марка се оказа много вълнуващо занимание, което ми дава възможност да работя над много по-разнообразни проекти в различни сфери на стартиращия бизнес.

Как се роди идеята за създаването на Take a Cake и пред какви трудности бяхте изправени?

Титаниев диоксид - най-опасната съставка в козметиката

Съединение титаниев диоксид, което се използва толкова често в козметичната, хранителновкусовата и фармацевтичнaта промишленост, в свет...

Take a Cake е семеен бизнес и идеята за него се роди в семейството. Жена ми, която е и мой съдружник, често правеше кексчета вкъщи за сина ни. Тогава попаднахме на сайтовете на някои интересни капкейк пекарни в САЩ и Великобритания, така открихме сравнително новата капкейк мания. Решихме, че хобито може да се превърне в успешен бизнес.

Истинските трудности започнаха след като отворихме пекарната. Предизвикателствата до стартовата линия бяха свързани с правилното позициониране, избора на име, разработване на бранд идентичност, както и обичайните оперативни трудности при започване на нов бизнес с ограничени средства.

А с какви предизвикателства се сблъскахте при популяризирането на Вашия бранд?

Основно с липсата на ресурси. Силно ограниченият буджет е само част от проблема. Малкият екип, в който работим, дава голяма гъвкавост, но и ни принуждава да правим компромиси поради липса на време и достатъчно хора, които да реализират бързо идеите ни. Използваме предимно безплатни инструменти и канали, което води до следващото предизвикателство: тяхната фрагментираност изисква огромно усилие от наша страна, за да поддържаме характера на марката. Дано всичко дотук не изглежда само като върволица от проблеми, защото  за нас това прави играта по-предизвикателна и, надявам се, Take a Cake по-интересен.

Каква е ролята на сайта на Take a Cake в маркетинговата стратегия на бранда?

Титаниев диоксид - най-опасната съставка в козметиката

Съединение титаниев диоксид, което се използва толкова често в козметичната, хранителновкусовата и фармацевтичнaта промишленост, в свет...

Централна. Сайтът беше замислен и създаден като онлай-бизнес. Опитваме се всичките ни активности директно или индиректно да водяд към сайта, който е и онлайн магазин с много интересни допълнителни фунционалности. Уникална секция в сайта е Капкейк Конфигураторът, който позволява да направиш и поръчаш кексчета по твой дизайн.

Ще бъдете лектор на седмото издание на семинар „Интернет маркетинг с нулев бюджет“, какво ще съдържа Вашата тема?

Много примери и малко коментари. Ще се опитам освен за успешните ни проекти, да разкажа и за някои грешки, които сме правили. Ще представя и проекти на Take a Cake, по които работиха хора, които не са свързани с пекарната, и които им придадоха уникалнен характер.

Вашите три съвета за интернет маркетинг с нулев бюджет...

  • Бъдете честни.
  • Не се дръжте рекламно в социалните мрежи или когато получите безплатно внимание от страна на медиите.
  • Търсете подкрепа и от публики, които не са пряко свързани с вашите настоящи или потенциални клиенти.

Повече за семинар „Интернет маркетинг с нулев бюджет“ можете да научите на сайта на събитието: http://zero-marketing.com/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю