Любомир Атанасов: Бизнесът трябва да се адаптира към "новото нормално" (ВИДЕО)

6721

Пандемията определено промени правилата на играта и всичко стана дигитално. Работещите масово започнаха работа от вкъщи, учениците преминаха на дистанционна форма на обучения, а бизнес събитията придобиха онлайн формат.

Какво ще е бъдещето на бизнеса и масовите събития в следващите години и има ли шанс да се върнем към "старото нормално" или с времето просто ще свикнем с промените? Това са част от въпросите, чиито отговор търсим в разговор с Любомир Атанасов - експерт по дигитални технологии и организатор на едни от най-мащабните събития, свързани с иновации и технологии, под шапката “Digital 4 Bulgaria”.

Историята на тези събития започва преди близо 5 години, през 2016 г., с локална конференция в Пловдив. Тази година тя вече се разраства със 6 събития в сферата на дигиталните технологии в най-големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

„Много ми се иска да се върнем съм стария си начин на живот, но на база на ръста и развитието на пандемията това не се очертава да е скоро. Трябва да бъдем по-адаптирани и да търсим нови начини, за да се впишем в текущата среда“, това сподели експертът Любомир Атанасов в "Студио Actualno".

"Много бизнеси бяха засегнати от текущото положение на Ковид ситуацията и даже затвориха врати. Нашият събитиен бранш много пострада, хотели, ресторанти също бяха пряко засегнати. Това ще донесе последствия при всички положения.

От друга страна много бизнеси успяха да се развият в дигиталната среда и изнесоха бизнесите в домовете си, така нар. „home office“, като започнаха да правят онлайн срещи. Това създаде нови възможности - срещите стават по-бързо и лесно, защото всичко е на един клик разстояние; спестява се времето от пътуване до работното място, както и наем на офис пространства", категоричен е Любо.

"Това помогна, но не мисля че е решение в дългосрочен план, защото хората сме социални животни и искаме, не искаме, ние имаме нуждата да комуникираме един с друг физически. Това започва да се натрупва и рефлектира вкъщи, в отношенията със семейството - получава се напрежение между децата, които са на онлайн обучение и родителите, които трябва да ги контролират и едновременно с това да работят пред компютъра. Това няма как да не доведе последствия след себе си и е основният минус в създалата се ситуация с пандемията", допълва той.

Любомир Атанасов разказва за успешния модел за комбиниране на онлайн и присъствени събития в областта на иновациите, бизнеса и дигиталните технологии, както и за световните дигитални седмици, посветени на различните континенти. Подробностите, вижте във видеото.

Интервю на Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Смяната на външния министър беше направена по най-идиотския начин: Румяна Коларова за рокадите в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю