Миналото на Путин - ужасното детство ли го е превърнало в жесток диктатор?

43651
Миналото на Путин - ужасното детство ли го е превърнало в жесток диктатор?
Снимка: Gettyimages

Колко скелета има в гардероба на Путин? Цялата официална биография на руския президент е лъжа, твърди полската журналистка Кристина Курчаб-Редлих, автор на филми и книги за Русия и Чечня. Кристина Курчаб-Редлих живее и работи в Русия от 1990 до 2004 година. В Русия я наричат "полската Анна Политковска“. Неотдавна тя публикува новата си книга "Вова, Володя. Владимир. Тайните на Путинова Русия.“ Книгата е близо 800 страници. Ето какво споделя авторката в интервю пред журналиста Сергей Пелеса, цитирано от изданието "Руский мир".

Каква е главната тайна на Путин? Вероятно неговият произход?

За мен главният въпрос е защо той е такъв. Всички знаят какво е направил, всички вече забравиха за "Курск", за войната в Чечня и други много страшни неща. Но те доказват, че този човек е особено жесток. Всички казват: "Ах, той е от КГБ!" И какво като е от КГБ? Не всички от КГБ са толкова жестоки. В руската политика бяха и Генадий Примаков и Степашин, и много други, които не се отличаваха с подобна жестокост. Порових се в детството му и наистина открих, че той е имал ужасно детство. Всичко, което може да се прочете в биографията му, е лъжа.

А баща му? Избягал ли е, изоставил ли го е?

Не. Той се е родил през 1950 година, когато майка му е започнала да учи. След войната са учили не момичетата, а само жените. Тя е завършила техникум и е заминала на практика. По време на практиката се запознава с един мъж. Когато им се ражда дете, жената, разбирайки, че той е женен, бяга от него.

Къде бяга?

Оставя Вова при родителите си и отива да работи в Средна Азия. Там се запознава с грузинец. Жената не е знаела каква фантазия имат те – той ѝ разказал, че е много богат и всичко е прекрасно. Тя се влюбва, женят се набързо и заминават в Грузия, където се оказва, че в дома на баща му дори няма нормален под. Все пак тя моли родителите си да доведат Вова в Грузия. Там за момчето започва истински ад.

Докато бил малко момче със сини очи – всичко било прекрасно. По-късно, когато пораства, вторият му баща, на когото се раждат дъщери, го намразва. В Казвказ извънбрачното дете е кошмар.

Налага му се да защитава не само себе си, но и майка си. Тогава научава самбо, но детството му е много жестоко. След това, като пакет, го предават обратно на родителите на майката. В местността, където живеят, е пълно с хора с фамилията "Путин". Бабата и дядото дават момчето на свои роднини, които някога са живели в Ленинград и които са загубили двамата си синове – единият преди Втората световна война, а втория – по време на блокадата.

Т.е. той не е имал баща, но пък е имал двама пастрока – грузинец и руснак.

Които са го пребивали... дори е гладувал. Вторият му пастрок, който го е гледал в Ленинград, може да се каже, че го е обичал, но така го е бил, че връстниците му още помнят... Вова веднага е разбрал, че първо трябва да се защитаваш до край, след това да лъжеш, лъжеш, лъжеш и отново да лъжеш.

Путин продължава да не се появява

Руският президент все още не се е появил пред публика. Той или все още е болен или има проблеми с двойниците си, предполага "Руский мир...

Как бихте го описала?

Сега това е единственият човек в света, който може да лъже така майсторски. Той те гледа в очите и лъже, на всяка тема. Забележете, че по време на изборните си кампании, той не взима участие в никакви разговори или дебати.

Първоначално му се налагаше да участва в международни пресконференции, където всеки журналист можеше да му зададе неудобен въпрос и това го вадеше от равновесие. После той направи нещата така, че да не му бъдат задавани преки въпроси. Вижте телевизионните му конференции, където ако чуе неудобен въпрос отговаря, както си иска, но без да може да му се възрази.

Русия на Путин в последните 18 години е поредица от кървави атентати, политически убийства, неразкрити докрай?

Последните няколко страници от книгата ми са имена на хора, които той е изпратил в гроба.

Макрон поиска от Путин намеса в Сирия

Френският президент Емануел Макрон призова руския си колега Владимир Путин в петък да помогне за облекчаване на страданията на цивилнот...

Кое е първото убийство, което е наредил? За кого?

Описвам това достатъчно подробно в книгата си. Това са времената, когато работи в кметството в Петербург. Тогава заедно със Собчак са правили невероятни неща. Той е бил ръководител на Комитета на външните работи в кметството. Путин идва от ГДР, където е работил за КГБ. През 1990 година идва с една счупена кола, подаряват му хладилник, а през 1993 или 1994 година американското издание Global Finance го включва в списъка на най-известните хора в света, които влияят върху финансите.

Станало е чудо.

Никакви чудеса – там е имало търговия с наркотици и с всичко, създаването на такива схеми, с чиято помощ са се прали пари по целия свят. Той излиза от това кметство милиардер още тогава. Когато се кандидатира за президент получава заплахи от мнозина, които също са искали властта. Тогава започват убийствата, които са били много. Това не може да се докаже, но всички факти сочат, че Собчак (руски политик, първият кмет на Санкт Петербург) е в гробищата не без неговото участие.

Какви още тайни сте открила? Кое ви шокира най-много? Може би как се е домогвал до властта?

Пътници мръзнат два часа в самолет, чакат Путин да кацне

Пътници бяха оставени в сряда при минус 16 градуса в руски самолет, чиито врати останаха отворени на летище в Сибир, където трябваше да...

Що се отнася до идването му на власт, то той действително е много трудоспособен и ловък човек. Това, че е действал в полза на Собчак, както му се е струвало на Борис Елцин, го е направило негов фаворит. Написала съм как всичко се е случило – как от човек, който никой не познава, е трябвало да се направи този, който да познава цяла Русия. Затова избухва втората чеченска война - за да бъде той защитникът на родината пред страшната голяма чеченска страна.

След това идват атентатите. Разибра се, за това не съм писала само аз, но и "Новая газета" и други руски журналисти, вече бях в Русия, работих там от 1990 до 2005 година. Много се интересувах от Чечня. Изучавах как са били подготвяни атентатите. За съжаление най-големите от тях са подготвяни от службите на Федералната служба по безопасност (ФСБ) и чеченски предатели, агенти.

Според Вас защо в Русия не регистрираха Навални като кандидат за президент? Докато Ксения Собчак – дъщерята на бившия началник на Путин, беше регистрирана? Дали не вижда заплаха в нея, тъй като е жена?

Путин никога не е бил легално избиран – всички избори бяха фалшифицирани. Не разбирам каква е играта със Собчак. С Навални е много просто – него го арестуват, не го допускат, ръководителя на щаба му е пребит и затворен за 30 дни и т.н.... Путин дори не произнася името му. Изведнъж се появява Ксения Собчак, зад която стои Ходорковский, зад който стои Малашенко, шеф на НТВ, но те са зад граница. Т.е. спонсори зад граница подкрепят Собчак.

Превод: Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю