Надежда Йорданова: Трябва да спрем да обръщаме политическото в цирк* (ВИДЕО)

6091

Броени дни остават до изборите, а с всеки изминал час напрежението нараства. Едно е сигурно, това няма да са безразлични избори, а решенията ще бъдат важни.

Готови ли са от "Демократична България" за избори? Какви приоритети си поставят и какво им казват избирателите?

В "Студио Actualno" ни гостува Надежда Йорданова - водач на листите на "Демократична България" (ДБ) в 23 МИР в София и в Русе, бивш правосъден министър.

След вчерашния дебат се вдигна напрежението не само между партиите, но и в обществото. Имаше и теза, че и ДБ би следвало да напуснат дебата. Вашето отношение към случилото се снощи?

Залата на телевизионния дебат не е съдебна зала. Това е място, където ние, политиците, трябва да дебатираме, да изясним нашите послания към избирателите, които ни дават тяхното доверие, ако припознаят решението на техните проблеми в нашите тези. Така че участието в този дебат, задължение на представителя на "Демократична България", беше да разясни нашите предложения, да посочи защо те са по-добрите в сравнени с тези на другите политически сили. Аз считам, че Мартин Димитров (ДБ) се справи чудесно. Трябва да спрем да обръщаме политическото в цирк, защото колкото повече правим политическия дебат като театър на абсурда - толкова повече се отдалечаваме от гражданите.

Какво видяхте? Какво ви казаха хората, с които се срещнахте?

Едно от многото неща е притеснението за инфлацията. С много силен глас чувам и още един проблем - кога ще спрете това - ситуация, при която един чиновник с един печат може да затрие бизнеса ти. Корупцията ни прави бедни и пречи да се развиваме. Повечето хора разбираха в каква ситуация се намирахме и нови избори на прага на зимата не бяха добро решение.

Има ли възможен изход? Как ще се справим с кризата? Какви са вашите предложения?

Трябва да има механизми за компенсация за всеки гражданин и всеки бизнес, който има нужда от подкрепа, а не на калпак за всички по равно. Трябват компенсации за ток и газ. И трябва да се дефинира понятието за енергийна бедност. Административното увеличаване на доходите на всички помпа инфлацията.

Познава ли Надежда Йорданова проблемите на Община Русе?

Разбират ли хората що е то правосъдна реформа? 

Коя от партиите на коя страна ще застане в дебата за тази реформа?

Вижте цялото интервю с Надежда Йорданова!

* Публикацията е съгласно договор между движение "Да, България" и "Уебграунд" ЕООД за парламентарни избори 2022. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com