Стефан Хинков: Новите канали, които VIVACOM предлага, ще променят навиците за гледане на телевизия

47750
Стефан Хинков: Новите канали, които VIVACOM предлага, ще променят навиците за гледане на телевизия

Телевизията отдавна е неизменна част от съвременния живот. Значението е толкова голямо, колкото никога никой не си е представял, че е възможно. Да си информиран в днешно време означава да си част от пулса на обществото. А информацията е всичко, което може да почерпим от богатия информационен поток.

Именно от гледна точка богатство на информацията VIVACOM предлага нещо невиждано -  над 200 канала в интерактивната си телевизия и над 120 в сателитната. За новата услуга и за бъдещето ѝ разговоряме с г-н Стефан Хинков, старши мениджър "Продукти и услуги" във VIVACOM.

Г-н Хинков, от октомври насам VIVACOM обогати телевизионната си програма с нови канали. Колко всъщност са те и в какви области са?

В края на септември приключи технологичното надграждане на нашата ТВ платформа, което ни дава възможност да предложим на потребителите много по-качествена услуга, както и много повече ТВ канали както за нашата интерактивна телевизия (IPTV), така и за сателитната ни услуга (DTH). На база това от началото на м. октомври стартирахме нови ТВ пакети с повече включени ТВ канали във всички тематични жанрове. Общият брой канали за IPTV са над 200 канала, от които 50 канала в перфектно HD качество, като при DTH каналите са над 120, от които 12 HD поради спецификата на технологията. Общият брой нови канали е 50 като сме се стремили да обогатим програмата ни с най-доброто от най-доброто в съответния жанр: Общи и новини; Филми и Музика; Хоби и Спорт; 18 + за възрастни; Научно – популярни и Детски.

Според Вас засилва ли се гледането на специализирани програми в дадена област спрямо политематичните, които предлагат разнообразно съдържание на едно място? Кои канали се гледат най-много – спортни, филмови, информационни, музикални?

Според рейтингите от нашата IPTV платформа, най-гледаните канали си остават националните Нова ТВ, bTV, БНТ 1, тъй като тяхната функция предполага, че предоставянето на възможност за гледане на разнообразно съдържание привлича и многобройна публика. Нашите клиенти все повече гледат тематично съдържание спрямо своите интереси. Като пример ще посоча филмово съдържание, показател за това е собственият ни филмов канал – VIVACOM Arena. През септември каналът постига изключителни резултати като заема позиция в ТОП 10 на най-гледаните канали непосредствено след националните телевизии и каналите от техните групи.

Спортните телевизии, каналите за лов и риболов, както и каналите с дамска насоченост също имат своите лоялни зрители.

Кои са най-популярните нови канали, на които потребителите ви вече могат да се насладят ?

Приятно изненадани сме от силния старт на новите ни канали. Филмовите Sundance TV HD и Eurochannel се оказаха черешката на тортата – първият е американски, който излъчва най-добрите фестивални кино заглавия от САЩ и Канала, докато Eurochannel е уникален по рода си канал, който излъчва най-добрите европейски заглавия с английски субтитри. HMTV – руски филмов канал с БГ субтитри, MovieStar – Български филмов канал излъчващ филми от различни жанрове, FilmBox Extra - Англйски, субтитириран на български език, телевизионен канал.

VIVACOM добави за всички любители на ловa и риболова едни от най-популярните Тв канала: CHASSE PESHE Френски ТВ канал, Wild TV и Outdoor channel – Канадски ТВ канали, Ribalka i Ohota – Руски ТВ канал, Fishing&Hunting дублиран на Български, по този начин клиентите ни ще научават най-новите тенденции в света.

За мъжете, но може би и не само за тях стартирахме едни от най-успешните бойни канали – Fight Network и Fight Box HD, чийто съдържание е свързано с бойни спортове и състезания, Auto Motor Sport и Motors TV – Английски телевизионен канал за мотоспорт, Sportal – Български телевизионен канал, излъчващ спортни мероприятия на живо, техни записи и репортажи. Всички тези канали допълват и разнообразяват спортната тематкита от канали в пакетите ни.

Новинарските канали също не са за подценяване. Динамичната световна обстановка и желанието на нашите клинети да имат информация от първа ръка ни задължи да подберем най – интересното в този жанр, а именно: Russia Today - Руски телевизионен канал. Russia Today Arabic - Руски телевизионен канал на арабски език. Russia24 - Руски телевизионен канал Deutsche Welle - Немски телевизионен канал на английски език. Realitatea TV – Румънски телевизионен канал. 24 Horas – Испански телевизионен канал.

Политематичните канали също се радват на засилен интерес. CTCi – Руски телевизионен канал. BN Sat – Босненски телевизионен канал. Peretz INT - Руски телевизионен канал. TV 5 Monde – Френски телевизионен канал. Mediaset - Италиански телевизионен канал. UATV – Украински телевизионен канал. Public Television of Armenia - Арменски телевизионен канал.

Да не забравяме новия за портфолиото ни образователен канал "Да Винчи Лърнинг", който предлага широк спектър от предавания, отговарящи на високи стандарти за качествено и подходящо за семейства съдържание, Създаден за цялото семейство, "Да Винчи Лърнинг" предлага за всекиго по нещо - сутрините са посветени на децата, семействата могат да се насладят заедно на следобедната програма, а родителите и възрастните могат да гледат стимулиращи документални предавания вечер. 

Не на последно място сред предпочитанията на нашите клиенти са и музикалните канали. Стремили сме се да покрием нуждите на почитателите на всички жанрове – от класическа музика, през рок, до поп фолк. Потребителите ни могат да гледат VH1 classic – американски телевизионен канал за ретро музика, обхващащ голям диапазон от стилове и музикални предавания. Hit Mix - български телевизионен поп-фолк канал, излъчваща продукции на компанията  Hit Mix Music. C Music - английски телевизионен канал за класическа и филмова музика. BN Music - Сръбски фолк канал. JukeBox – Немски телевизионен канал, излъчващ песни от 70-те до днешни хитове. iConcerts™ e първият дигитален канал за забавление със  100% to live music и записи от концерти. RCK TV – Рок телевизия.

Мнението ми е, че новите канали, които предлагаме, ще променят навиците за гледане на телевизия на част от нашите клиенти, тъй като по-големият избор е сигурен белег за по-голяма взискателност от тяхна страна, а ние във VIVACOM сме готови да предложим най-доброто.

Увеличаването на броя канали променяли по някакъв начин цените на пакетите?

Важно е да се уточни, че новите канали са част от новите ни пакети за телевизия. Те дават възможност за гледане на повече съдържание на по-добра цена. При ценообразуването сме заложили на подхода за цена-качество като имаме изключително гъвкави цени при комбиниране на ТВ услуга с интернет или друга услуга от портфолиото на VIVACOM. Клиентите, които до този момент са ползвали телевизия от VIVACOM, могат да се възползват от новите ни специални предложения, без значение дали са в началото, по средата или в края на своя договор, без  наказателни такси. Необходимо е само да изберат кой от пакетите ни отговаря максимално на нуждите им и да преподпишат договора си за телевизионна услуга.

Как смятате, че ще се развие телевизионната услуга в бъдеще и какви са планове на VIVACOM в тази посока?

Традиционната телевизия остава важен фактор при предоставянето на платен достъп до съдържание в близките 5-10 години в България. Като иноватор на пазара, VIVACOM бе първият телекомуникационен оператор, който започна предлагане на алтернативен начин за достъп до съдържание. Вече 4 години успешно развиваме нашата Video On Demand платформа, където предлагаме атрактивни условия за гледане на съдържание – на абонамент или еднократна поръчка. Обновяваме видео каталога си на ежеседмична база като разнообразието от жанрове е гарантирано – екшъни, комедии, български класически филми, анимации, HD съдържание, сериали и много други.

Също така нашите клиенти могат да се възползват от по-нестандартните ни предложения и услуги като VIVACOM TV GO, HBO GO, HBO On Demand и др. VIVACOM е единственият оператор в България, който предоставя достъп до услугата HBO On Demand. Тя дава възможност за гледане на над 2 000 часа ТОП съдържание – всички култови HBO сериали, филми, концерти, анимации и най-популярните HBO продукции, а ние го предоставяме безплатно към абонамента за HBO каналите.

За нас остава приоритет да налагаме тенденциите и иновациите, които ще променят пазара на платената телевизия в България. С радост забелязваме, че клиентите ни оценяват постоянните инвестиции, които правим за съдържание, технологии и платформи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю