Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всяко снежно чудо за три дни: Прогнозата на Петър Янков (ВИДЕО)

17 януари 2024, 17:41 часа • 13534 прочитания

В събота, 20 януари, у нас ще започне да вали сняг и да се образува снежна покривка. В северните райони тя ще е около 10-15 см, а в Добруджа ще има навявания, но не толкова силни, колкото при изминалите бедствени ситуации от ноември 2023 г. Такава прогноза за времето направи в Студио Actualno синоптикът Петър Янков.

Времето до края на седмицата

Интересното е, че от четвъртък (18 януари) температурите в София ще се покачат до 13-14 градуса, което ще е средно с 1-2 градуса повече от температурата в Сандански.

В петък също ще има високи температури, но в събота ще паднат с 10-12 градуса надолу. На юг и на изток от Пловдив също ще има сняг. В Горнотракийската низина той ще стигне 3-7 см.

Още: Времето утре - 18 януари 2024 г.

От неделя (21 януари) валежите приключват, но снежната покривка ще се задържи, защото ще има мъгли, ниски облаци и ниски температури. Дневните ще са 3-4 градуса, а минималните ще стигат до минус 7.

Пътищата ще са опасни още от събота следобед. В Северна Гърция също ще превалява сняг, а в Южна Гърция – дъжд, прогнозира Петър Янков и предупреди шофьорите да внимават.

Възможно ли е на Балканите да достигне циклонът, който донесе жълт или червен код в две трети от Германия и отмени редица полети, гледайте във видеото:

Мирослав Димитров
Мирослав Димитров Отговорен редактор
Новините днес