Калоян Паргов: Горна баня трябва да стане самостоятелен град със статут на курорт

5960
Калоян Паргов: Горна баня трябва да стане самостоятелен град със статут на курорт

Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 - 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички институции, но все още няма отговор. Това заяви водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България в София Калоян Паргов на среща с избиратели в кв. Горна баня.

Той допълни: „През последните 25 години горнобанци не само не получиха нищо, но и много им беше взето.Това, което липсва на Горна баня, за да се превърне в курорт, са инвестиции в инфраструктурата. За да се случи висчко това, ни е необходима подкрепата хората на 25 октомври. Трябва да се смени философията на управление в София. Необходимо е да се делегират повече правомощия и финансова самостоятелност на районните кметове и кметовете на кметства, за да могат да се справят с проблемите бързо, а не да чакат всичко да се решава в Столична община”.

Проф. Петър – Емил Митев: Пожелавам успех на Михаил Мирчев и Калоян Паргов!

Удивително е, че БСП Лява България има толкова подходяща кандидатура за кмет на Люлин. Впечатлен съм от представените проектите за Люли...

В срещата взеха участие и кандидатът за кмет на район Овча купел Мариника Якова, кандидатът за кмет на с. Мало Бучино Валентин Мирчев и кандидатът за общински съветник Тома Трайков.

Мариника Якова открои основните проблеми за района: „Овча купел е един от периферните райони на София, за който през последните 25 години почти нищо не е направено. Канализацията в старата част на Овча купел и в Горна баня са недовършени. В района няма нито едно игрище, на което децата да спортуват. Горна баня има потенциал за се превърне в курорт и да развива екологичен туризъм. За тази цел трябва да се реставрира и възстанови минералната банята. Тя е обявена за паметник на архитектурата, но е оставена се руши. Ние инициирахме и подписка за възстановяване на минералната баня в Овча купел, която също е паметник на културата и представлява интерес както за софиянци, така и за гостите на столицата. Паркът в Горна баня от години е занемарен. Затова и ние засaдихме едно борово дръвче, за да подскажем на Общината, че този парк се нуждае от поддържане и подновяване на растителността.“

Тъй като проблемът с медицинското обслужване в Горна баня и голям, общинските съветници от БСП съдействат и подкрепят частна инициатива за изграждане на медицински център, в който ще има 10 кабинета за джипита, зъболекар, манипулационна и кабинети по всички основни медицински направления. По инициатива на Мариника Якова са дарени и поставени две пейки – едната в близост до 39-то ОДЗ, тъй като докато децата си играят, майките стоят прави и втората на спирката на автобус № 260.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com