Лукарски: Резултатите на местните избори са едно добро представяне за РБ

3262
Лукарски: Резултатите на местните избори са едно добро представяне за РБ
Снимка: БГНЕС

За Реформаторския блок резултатите на местните избори са едно добро представяне. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски в предаването „Денят започва” по БНТ. „Показваме дори леко израстване в сравнение с парламентарните избори от миналата година, което показва, че РБ запазва своите позиции като част от управленската коалиция”, заяви той.

„Имаме добри постижения на места, в частност кметовете, които излъчихме от СДС като представители на РБ се представиха доста добре”, посочи Лукарски. Той даде пример с Петър Паунов в Кюстендил, който спечели на първи тур кметското място и със Златко Живков, който отива на балотаж в Монтана.

Лукарски: Логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ

Съвсем логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ по места. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски пред журналисти на влизане в НДК ...

„Балотажи ще имаме и водим в Карлово и Петрич. Трябва да отчетем местата, където не се представихме на очакваното ниво, включително и в Хасково, където на първи тур печели кандидатът на ГЕРБ”, обясни лидерът на СДС и заяви, че резултатът в Хасково е на базата на данни, получени през нощта и които все още не са обработени.

„В големите градове листата на места изпреварва кандидатът ни за кмет, което означава, че чисто партийните кандидати не са припознати от голямата избирателна маса на РБ и марката Реформаторски блок носи повече”, каза той. На въпрос какво ще правят в общинските съвети от тук нататък, Лукарски заяви, че всяко населено място и всяка община е със свои собствен почерк и не може да се очаква механично повтаряне на управленската коалиция. „Ще се съберем в щаба и тепърва ще направим някакъв сценарии за това къде имаме кандидати, които отиват на втори тур с ГЕРБ и къде не. Вече обсъдихме различни виждания по въпроса”, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com