Радан Кънев: Реформаторите увеличават подкрепата си, ДПС губи

4139
Радан Кънев: Реформаторите увеличават подкрепата си, ДПС губи
Снимка: БГНЕС

Изключително висок кредит на доверие за управляващите, изключителен такъв и за Реформаторите. Увеличаваме си резултата спрямо парламентарните избори и като процент, и като абсолютни гласове. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев пред Нова телевизия.

Според него ДПС и БСП губят по 5% всяка спрямо последните парламентарни избори. На местните избори активността е по-висока, каза Кънев, като уточни, че все пак това не са окончателните резултати. Коалицията е много стабилна, има много сериозно ново доверие.

Лукарски: Резултатите на местните избори са едно добро представяне за РБ

За Реформаторския блок резултатите на местните избори са едно добро представяне. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски в предаванет...

ДПС се капсулира в изцяло турските райони в страната и загуби смесените, продължи Кънев. В Шумен нито на балотажа, нито в Общинския съвет ДПС няма да има думата, което е безпрецедентно, посочи тъмносиният политик.

В Добрич има балотаж между ГЕРБ и Реформаторите, във Варна сме втори, в Кърджали имаме исторически пробив с общински съветници, изброи Радан Кънев. За Плевен Кънев каза, че сега Георг Спартански води и ще има балотаж пак срещу ГЕРБ. Трудно ще е, но не трябва да клатим стабилността на държавата пред бежанската криза. Който бие – бие, това са избори за кмет, заяви Кънев.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Радан Кънев просто посочи, че на президентските избори може десен кандидат да спечели без балотаж и без подкрепа от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com