X
 
 

Демократична България: Не е вярно, че няма нагласи за предсрочни парламентарни избори

3191 10
Демократична България: Не е вярно, че няма нагласи за предсрочни парламентарни избори
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
"Това бяха първи избори, на които "Демократична България" се яви и резултатът е задоволителен, защото ни вкара в "А" политическа група в България".  С тези думи председателят на ДСБ Атанас Атанасов коментира изборните резултати. По думите му така обединението се превръща в политическият фактор, който ще влияе на политическите процеси в страната. Той обяви, че още от днес започва работата за предстоящите местни избори.

Атанасов е категоричен, че въпросът за предсрочни парламентарни избори стои. "Напоследък натрапчиво се внушава, че няма нагласи за предсрочни избори, но това не е така", категоричен е той.

БСП много иска предсрочни избори, но не могат да ги постигнат, а ДПС не е ясно дали иска предсрочни избори, каза още Атанасов и увери: "натрапчиво ясно става,че Борисов управлява с подкрепата на ДПС". Активността на европейско ниво е два пъти по-висока отколкото в България, отбеляза Атанасов. "Това показва, че тези скандали, които се развиха демотивираха хората да гласуват. На практика г-н Борисов разполага с по-малко от 10% подкрепа на българите – това говори за делегитимация, така че въпросът за предсрочни парламентарни избори стои", категоричен е лидерът на "Демократична България". 

За партията си Атанасов уточни, че отдавна иска предсрочни парламентарни избори и аргументира необходимостта от тях и със състоянието, в което е България -на първо място по корупция, на последно по доходи....

Постигнатият резултат от 6% в евровота е само началото, в демократичното обединение и още от днес започва активна работа за още по-добро представяне в местния вот.

Като "сладък" определи постигнатия изборен резултат за представители в Европейския парламент Владислав Панев, а според Христо Иванов - изборният резултат е задължаващ. "Тепърва ще заслужим и уплътним заявената в евровота подкрепа", увери Иванов и направи заявка, че от днес започва работата за предстоящите местни избори.

Иванов не пропусна да припомни, че Демократична България поощряваше използването на преференции и отбеляза, че въпреки това няма данни листата да е преподредена, така че водачът й Радан Кънев влиза в Европейския парламент.

Финално: "Демократична България" печели убедително в чужбина

"Демократична България" е категоричният победител от гласуването на българите зад граница на изборите за Европейски парламент. Това пок...

"Ние трябва да се превърнем в онази врата, през която в българската политика да влезнат нови лица и нови идеи", заяви още Иванов.

"Ясно е че БСП на Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на това управление. Хората искат промяна – това личи и по ниската избирателна активност, и по гласовете, които отидоха за независими кандидати", посочи още Иванов.

Хубавата новина е че няма време за почивка, заяви бъдещият евродепутат от листата на Демократична България Радан Кънев и направи заявка, че още от днес започва активната работа за още по-добро представяне на местните избори.

"Всеки допринесе ключово за да бъдем успешни. Без усилията на всеки един нямаше да успеем", каза той и отправи специални благодарности към хората, които не бяха членове на ДБ, но й гласуваха подкрепа.  "Всички заедно поставихме основите на предстоящите месни и на парламентарните избори, за да има нова стабилна българска политика", каза той.

Засега: "Демократична България" слезе под 7%, Иванчева води стабилно на НФСБ и "Атака"

След преброяване на вече 61,24% от протоколите на секционните избирателни комисии (СИК), „Демократична България” слезе под ...

"Има един голям извод от тези избори и той е че БСП не може да бъде алтернатива на това управление", категоричен е Кънев.

Стефан Тафров, който беше втори в листата, отбеляза, че успехът на Демократична България в евровота става в момент, в който проевропейските сили в Европа надделяват и изтъкна приноса на демократичното обединение да това явление. "За съжаление активността в България беше много по-ниска, отколкото в други страни – всички скандали с апартаментите, с къщите дадоха отражение – хората се отвратиха от политиката", отбеляза още той.

"При нас има едно съвпадение на ценности, на принципи, на политики, които ни правят едно органично цяло, а не конюнктурно обединение, така че нашият пробив на тези избори е само добро начало. Очаквайте на местните избори много добри резултати", добави Тафров.

Радан Кънев заяви, че ще бъде част от групата на ЕНП в Еваропейския парламент. "Ще работя все така критично с ГЕРБ, както съм работил извън парламента, каза още той. "Големият успех на тези избори е пробивът на Демократична България, това е очевидно4, подчерта той.

Запитан за сработването с останалите български евродепутати, вкл. Станишев, Пеевски..., Кънев зави: "Не съм имал честта да работя с Пеевски - не съм го виждал да работи", и посочи, че Европейският парламент не е място, на което се събират национални фракции да се борят по между си, а е място, където се защитават национални политики. "Ние ще се борим за силна и демократична Европа", подчерта той. Като пример за очаквано единодействие на всички български евродепутати той посочи насоката за отмяна на Дъблинския регламент. "Ние защитаваме тезата, че тази политика може да е обща европейска, националистите смятат че трябва да е национална – ако успеем да ги убедим, значи ще работим заедно", добави бъдещият евродепутат.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Морски 9 Морски преди 8 месеца Профил на трол?
  Страхотна алтернатива няма що! Ако куклите на конци на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев се докопат някога до властта за България ще бъде твърде късно.
 • Васил 8 Васил преди 8 месеца Профил на трол?
  Демократична България май много си повярваха, а нямат никакъв шанс на бъдещи избори.
 • Дидо 7 Дидо преди 8 месеца Профил на трол?
  Много несериозна сбирщина са тия в ДБ…
 • Стани 6 Стани преди 8 месеца Профил на трол?
  На тези много им се иска да има предсрочни избори, защото се надяват, че пак могат да бъдат част от управялващите. Но хората едва ли са забравили тяхното предишно пасивно участие. Не ми се вярва да успеят, но пък мечтите са безплатни, нека си помечтаят.
 • Явор Божанков 5 Явор Божанков преди 8 месеца Профил на трол?
  ВИЖТЕ ГИ НА СНИМКАТА ЧЕТИРИМАТА ХУБАВЦИ, КОИТО РАБОТЯТ ЗАЕДНО С КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП, ПРИКРИТИ УЖ КАТО ДЕСНИ- САМИТЕ ТЕ И РОДИТЕЛИТЕ ИМ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ БКП.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  МАЛИ, МАЛИ.... И ГНОМЪТ С БАЗЕДОВИТЕ ОЧИЧКИ КОМИЧНИЯТ АТАНАСОВ, И ИВАН И. БОЙКИКЕВ С РОДИТЕЛИТЕ ОТ СССР, И СИНЪТ НА ДИРЕКТОРА НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА РАМАДАН, АМА КОЙ Е ЧЕТВЪРТИЯТ СЪЗАКЛЯТНИК....
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Радан Кънев в европарламента? СРАМ...
 • Анонимен 3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ало, Раданчо Кънев, Ти кой си? Да не си фанатизиран клакьор на твоето божество Костов? Ако твоят фанатизъм беше ефективен, България щеше да е цъфнала досега. Но не би. Нито е цъфнала, нито е вързала. Твоето божество Иван Костов осигури комфорт на комунягите цели дванадесет години безпрепятствено да разграбват страната ни и да точат лиги за още по-голямо разграбване. През тези 12 години който и да виж още ›› избереше твоят идол Иван Костов за претендент за някакви избори, още с произнасяне на името му всички виждахме, че никога няма да бъде избран. То не бяха Бебо Гаврийски, престарелият Неделчо Беронов, англичанинът Мартин Смит(уж Заимов) и прочие незнайни и безлични люде. Да не излезе накрая, фанатизираний и обсебений от Костов, че твоят Костов плете една кошница с Държавна сигурност!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ......Публикувано на 27.08.2014 ......Бомба!...... Вижте преплетките на ДС – Радан Кънев – на кого е зет, къде работи тъста му агент на ДС, и къде работи жена му! ..........На 20 февруари 2014 г. бяха обявени имената на хора от местната власт в Добрич, работили за ДС. Обществото научи, че общинският съветник (1991 г. – 1995 г.) от БЗНС Росен Денков Баръмов е бил агент на ДС с псевдонима Смирнов виж още ›› . Работил е за ОУ на МВР-Толбухин-ДС. Регистриран на 27.04.1988 г., снет от отчет 1990 г. Открити са собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество, документи от ръководил го щатен служител, регистрационна бланка, дневник и картони, лично дело. ......Докато е бил общински съветник, господин Баръмов купил изгодно един общински имот в Добрич – къщата на ул. Христо Смирненски, която обитава и до днес. Злите езици разправят, че това не било случайно – долният й етаж бил използван навремето като явочна квартира. Сигурно цената е била ниска, защото сам е махал микрофоните. Що за чугунен комунист трябва да си, за да можеш 3 години след началото на перестройката в СССР да се поставиш в услуга на тогавашната ДС? През 1988 година на всеки средно интелигентен човек му беше ясно, че с комунизма е свършено. Говореше се вече и за свалянето на Тодор Живков. Руските вестници свършваха по будките като топъл хляб. Разкритията за престъпленията на комунистическия режим в СССР бяха умопомрачителни! И в този момент да станеш агент на престъпната комунистическа наша ДС? Сигурно се питате с какво толкова ме е заинтересувал този човек – той не е единственият агент на ДС. ......Ами най-напред с това, че “случайно” господинът е бил кандидат за листите на общински съветници от ОДС през 1999 г. Но са го отстранили, защото агентурното му минало е станало известно. Някой да се съмнява, че човекът е от подготвените за внедряване в новите демократични партии комунистически агенти? А после и с това, че се оказа баща на Деница Баръмова, жената на Радан Кънев. Другата му дъщеря – Северина, живее в Германия, където организира срещи за политическа подкрепа на Реформаторския Блок и зет си сред българското емигрантство. Подкрепа от антикомунисти! ......Собственик на строителната фирма РОЯЛ ООД, Добрич, бащата Росен Баръмов много обича обществената дейност – член е и на управата на НПО Български Червен кръст към Областния съвет Добрич. При това положение съвсем случайно дъщеря му Деница си намира работа в… Софийския БЧК! Ама съвсем! А след съвсем случайните Раданови два мандата председателствуване на БМЧК, пак съвсем случайно жена му Деница Баръмова сега е директор на дирекция БМЧК в структурата на БЧК. ......Какво ли си мисли Баръмов, като слуша за лустрация от устата на зет си? Как ли Радан Кънев лустрира тъста си? Намигат ли си, докато надигат халбите? Широката публика няма да научи нищо за семейните идилии. ......По едно време си нямах работа, та си спомних наградите, получени от Бойко Борисов в професионалната му област – Европол ли не щеш, Интерпол ли… всички го знаят и го награждават. ......Я, рекох си, да видя какви награди има и Иван Костов. Оказа се, че има една-едничка. И от кого, мислите? Вижте в Уикипедия: “През декември 2008 г. Иван Костов е удостоен с първия „Почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела“ на Българския Червен кръст.” БЧК учредява почетен знак специално за Иван Костов? За “човеколюбие и благотворителни дела”? Какви ли са тези дела? В медиите от онова време прочетох: “По повод 130-годишнината си БЧК награди Иван Костов с „Почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела“ на БЧК за висок принос в създаване на благоприятна среда за реализиране на дейностите на организацията и за решаващата му роля за безвъзмездно предоставяне на БЧК на административната сграда в София.” Опааа… аз онемях, за вас не знам. Бил дал безвъзмездно сграда на организацията – това ли било човеколюбие? А ние да не знаем… я се разходете до страницата на Борисов в Уикипедия и вижте неговите дела в тази област! ......И ако има още някой да не вярва, че червенината на международната БЧК отколе е допаднала на нашите червени, за да прикриват зад нея кървавата си комунистическа червенина, не ме карайте да ви извадя биографиите на председателите на организацията от 1944 г., та до днес – само верни другари-антифашисти, депутати, членове на ЦК на БКП и бивши министри на здравеопазването, изпращани след вярна служба на почивка там, където куче влачи, диря няма. А че при това положение по-низшите кадри на БЧК и до днес не се събират от кол и въже, а са все свои хора, можете да се досетите сами. ......Отдавна забелязах, че Радан Кънев крие кои са родителите му. Последното, което чух, беше че по комунистическо баща му е бил шеф на пристанище Варна. Пак случайно – бъдете сигурни!!! Златан Мавродиев
 • Фани Стефанова,София 1 Фани Стефанова,София преди 8 месеца Профил на трол?
  Видиотеният психодесен Радан Кънев е срам за интелигенцията на България. С вулгарния си речник този новософиянец "Бай Хуй", довлякъл се в столицата от Варна, единствено "бачкаше" в полза на комунистите от БСП досущ като неговия ментор Иван Костов с лаборатория в Овча купел- Нов български университет. Софиянци нямаме полза от неуравновесени кречетала. Злобните хорица от костовит виж още ›› е партийки ДСБ и Нова република са омръзнали на обществото. Елин Пелин пише, че всяко село си има своя идиот. Следователно и такива десни ултраси като наш Раданчо са неизбежното зло. Българският народ на изборите ясно им показа, че нямат място в парламента, защото реално са деструктивни злостни социални паразити! Дано скоро вдън земя се провалят ДСБ, Нова република, Да България и последния вариант на лицемерието- Демократична България- кърлежи в снагата на изстрадалия наш народ!
Нагоре
Свети мъченици Памфил и Порфирий
Свети мъченици Памфил и Порфирий

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария ПалестинскаРечник, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим...