Демократична България: Не е вярно, че няма нагласи за предсрочни парламентарни избори

5331
Демократична България: Не е вярно, че няма нагласи за предсрочни парламентарни избори
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

"Това бяха първи избори, на които "Демократична България" се яви и резултатът е задоволителен, защото ни вкара в "А" политическа група в България".  С тези думи председателят на ДСБ Атанас Атанасов коментира изборните резултати. По думите му така обединението се превръща в политическият фактор, който ще влияе на политическите процеси в страната. Той обяви, че още от днес започва работата за предстоящите местни избори.

Атанасов е категоричен, че въпросът за предсрочни парламентарни избори стои. "Напоследък натрапчиво се внушава, че няма нагласи за предсрочни избори, но това не е така", категоричен е той.

БСП много иска предсрочни избори, но не могат да ги постигнат, а ДПС не е ясно дали иска предсрочни избори, каза още Атанасов и увери: "натрапчиво ясно става,че Борисов управлява с подкрепата на ДПС". Активността на европейско ниво е два пъти по-висока отколкото в България, отбеляза Атанасов. "Това показва, че тези скандали, които се развиха демотивираха хората да гласуват. На практика г-н Борисов разполага с по-малко от 10% подкрепа на българите – това говори за делегитимация, така че въпросът за предсрочни парламентарни избори стои", категоричен е лидерът на "Демократична България". 

За партията си Атанасов уточни, че отдавна иска предсрочни парламентарни избори и аргументира необходимостта от тях и със състоянието, в което е България -на първо място по корупция, на последно по доходи....

Постигнатият резултат от 6% в евровота е само началото, в демократичното обединение и още от днес започва активна работа за още по-добро представяне в местния вот.

Като "сладък" определи постигнатия изборен резултат за представители в Европейския парламент Владислав Панев, а според Христо Иванов - изборният резултат е задължаващ. "Тепърва ще заслужим и уплътним заявената в евровота подкрепа", увери Иванов и направи заявка, че от днес започва работата за предстоящите местни избори.

Иванов не пропусна да припомни, че Демократична България поощряваше използването на преференции и отбеляза, че въпреки това няма данни листата да е преподредена, така че водачът й Радан Кънев влиза в Европейския парламент.

Финално: "Демократична България" печели убедително в чужбина

"Демократична България" е категоричният победител от гласуването на българите зад граница на изборите за Европейски парламент. Това пок...

"Ние трябва да се превърнем в онази врата, през която в българската политика да влезнат нови лица и нови идеи", заяви още Иванов.

"Ясно е че БСП на Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на това управление. Хората искат промяна – това личи и по ниската избирателна активност, и по гласовете, които отидоха за независими кандидати", посочи още Иванов.

Хубавата новина е че няма време за почивка, заяви бъдещият евродепутат от листата на Демократична България Радан Кънев и направи заявка, че още от днес започва активната работа за още по-добро представяне на местните избори.

"Всеки допринесе ключово за да бъдем успешни. Без усилията на всеки един нямаше да успеем", каза той и отправи специални благодарности към хората, които не бяха членове на ДБ, но й гласуваха подкрепа.  "Всички заедно поставихме основите на предстоящите месни и на парламентарните избори, за да има нова стабилна българска политика", каза той.

Засега: "Демократична България" слезе под 7%, Иванчева води стабилно на НФСБ и "Атака"

След преброяване на вече 61,24% от протоколите на секционните избирателни комисии (СИК), „Демократична България” слезе под ...

"Има един голям извод от тези избори и той е че БСП не може да бъде алтернатива на това управление", категоричен е Кънев.

Стефан Тафров, който беше втори в листата, отбеляза, че успехът на Демократична България в евровота става в момент, в който проевропейските сили в Европа надделяват и изтъкна приноса на демократичното обединение да това явление. "За съжаление активността в България беше много по-ниска, отколкото в други страни – всички скандали с апартаментите, с къщите дадоха отражение – хората се отвратиха от политиката", отбеляза още той.

"При нас има едно съвпадение на ценности, на принципи, на политики, които ни правят едно органично цяло, а не конюнктурно обединение, така че нашият пробив на тези избори е само добро начало. Очаквайте на местните избори много добри резултати", добави Тафров.

Радан Кънев заяви, че ще бъде част от групата на ЕНП в Еваропейския парламент. "Ще работя все така критично с ГЕРБ, както съм работил извън парламента, каза още той. "Големият успех на тези избори е пробивът на Демократична България, това е очевидно4, подчерта той.

Запитан за сработването с останалите български евродепутати, вкл. Станишев, Пеевски..., Кънев зави: "Не съм имал честта да работя с Пеевски - не съм го виждал да работи", и посочи, че Европейският парламент не е място, на което се събират национални фракции да се борят по между си, а е място, където се защитават национални политики. "Ние ще се борим за силна и демократична Европа", подчерта той. Като пример за очаквано единодействие на всички български евродепутати той посочи насоката за отмяна на Дъблинския регламент. "Ние защитаваме тезата, че тази политика може да е обща европейска, националистите смятат че трябва да е национална – ако успеем да ги убедим, значи ще работим заедно", добави бъдещият евродепутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика