Синът и дъщерята на бивш шеф на АПИ изпълняват проект за милиони в Перперикон

13033
Синът и дъщерята на бивш шеф на АПИ изпълняват проект за милиони в Перперикон
Снимка: Георги Йорданов

Заедно с още две фирми синът и дъщерята на бившия шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов ще изпълняват проект на археологическия комплекс „Перперикон“ за сумата от 8,1 млн. лв. с ДДС.

Консорциумът „Перперикон 2020“ е спечелил поръчката и е подписал договор с кмета на община Кърджали д-р Хасан Азис още на 23-ти ноември 2020 година, но той е докладван пред Агенцията за обществени поръчки едва в началото на тази седмица.

Консорциумът е между  фирмите „Биад-С“ ООД, „Стройинвестконсулт-София“ ЕООД и „Парсек груп“ ЕООД. Той е регистриран на адреса на софийското дружество „Биад-С“, съдружници в което са дъщерята и синът на Светослав Глосов - Диана и Апостол Глосови.  

Археолози тръгват по следите на четвъртия кръстоносен поход

Археолози тръгват по следите на четвъртия кръстоносен поход, съобщава БНР. В Кърджали започва проучването на средновековен замък, къдет...

Поръчката, спечелена от обединението, е инженерингова. Тя включва работен проект,  строителни и ремонтни работи, както и авторски надзор за експониране, консервация и реставрация на археологическия комплекс „Перперикон“.  Срокът за изпълнение на дейностите е 390 дни. Финансиран е от Оперативна програма „Региони в растеж“ по проект „Перперикон – храм на боговете и дом на цивилизациите“.

Припомняме, че през октомври 2020 г. Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Светослав Глосов и Дончо Атанасов – двамата бивши шефове на АПИ. Те бяха обвинени в длъжностно престъпление, заради тежката катастрофа с автобус край Своге през 2018-та, при която загинаха 20 пътници, а други 10  бяха ранени.  После бе установено, че след правен ремонт качеството на асфалта в отсечката се разминава със стандартите, като има и проблеми с указателните табели и мантинелите.

Месец по-късно обаче, заради пропуски на прокуратурата, Софийският градски съд върна на вносителя делото срещу двамата Глосов и Атанасов.

Светослав Глосов към момента е почетен председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България и председател на фондация „Български строител“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЪРДЖАЛИ:

Агресията в училище не спира: Непълнолетен е задържан

Крумовградско село си избра кмет с 1 глас

Милко Багдасаров се отказа от мястото си в общинския съвет в Кърджали

Новият кмет на Кърджали говорил с Доган, иска по-прозрачно управление

Кърджали има нов кмет, но пак от ДПС

Обелиск на толерантността между религиите ще строят в Кърджали

Делян Пеевски в Кърджали: Вашата задача е да сте победители, ние се ангажираме с подобряване на живота на хората в общините*

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Кърджали

Хасан Азис с първи коментар защо Доган няма да го издигне за кмет Кърджали (СНИМКИ)

Мълнии причиниха два пожара в община Момчилград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали