В Кърджали НАП събра почти 3 млн. лева забавени данъци и осигуровки

9985
В Кърджали НАП събра почти 3 млн. лева забавени данъци и осигуровки
Снимка: БГНЕС

Близо 2,8 млн. лева забавени данъци и осигуровки събра НАП в Кърджали само за два месеца, акцията продължава с напомняния по телефона, лични срещи и писма, предаде БГНЕС.

От местния офис на приходната агенция съобщиха, че през юни и юли са били селектирани за разговор по телефона 601 длъжници с постоянен адрес в област Кърджали. Те са декларирали през тази година доходи, но не са платили в срок данъци и задължителни осигурителни вноски. Според данъчните телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета. Кампанията на НАП е събрала за хазната повече от 78 700 лева забавени дължими суми.

Проведени са и срещи с 19 фирми със задължения над 100 000 лева, като с дружествата с особено големи задължения се е срещнала лично директорът на офиса на НАП в Кърджали Елван Гюркаш. Впоследствие фирмите внесоха 2 742 000 лева данъци и осигуровки, подчерта говорителят на местния офис Вили Милкова. Тя допълни, че общо за първите 7 месеца на годината чрез доброволно плащане и след намесата на публични изпълнители, НАП събра за бюджета 27,8 млн. лева просрочени задължения. 14,7 млн. лева от тях са данъци, а 13,1 млн. лева са задължителни осигурителни вноски. Милкова уточни още, че длъжниците с временни финансови затруднения, могат да търсят за съдействие публичните изпълнители от дирекция "Събиране" за изготвяне на индивидуални погасителни планове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали