Богатство от музикални инструменти на сцената на „Приказки с оркестър“

18731
Богатство от музикални инструменти на сцената на „Приказки с оркестър“

Истинско музикално приключение очаква децата в новия спектакъл „Приказки с оркестър“. На 26 октомври в столичната зала „България“ публиката ще се наслади на нечувани досега виртуозни изпълнения на музикантите от „Етно Класик Дрийм Оркестър“ с диригент Димитър Христов. Музиката за спектакъла е изцяло авторска и специално написана за представлението. Една от целите на композитора Костадин Генчев е да се покаже красотата на класическите и етно инструментите, комбинацията на техните тембри, както и съчетаването на българските фолклорни интонации с тези на класическата музика. Женските етно вокали са пресъздадени от уникалните гласове на Гергана Димитрова и Евелина Христова - солистки на женския хор „Мистерията на българските гласове” и „ЕВА квартет“.

„Уникалната звучност в музиката за „Приказки с оркестър“ се получава от съчетаването на тембрите на инстументи като цигулки, виоли, виолончели, кларинет, фагот, обой, корни и други с фолклорните - кавал, гайда, гъдулка и тамбура. Основната идея в музикален план е децата да разберат какво богатство има България в лицето на фолклорната, етно и класическа музика.“ – споделя известният композитор Костадин Генчев, познат от група „Булгара“, „Мистерията Еньовден“ и много други етно формации.

Отлетете към Италия с Концерт на възглавници

Този сезон организаторите на Концерти на възглавници всеки месец ще ни отвеждат на едно въображаемо пътешествие из музикалните култури ...

Създаден по сюжета на българската народна приказка “Тримата братя и златната ябълка“, целта на спектакъла „Приказки с оркестър“ е да въздейства едновременно на детските сетива и възприятия чрез картина, звук и гласове. Историята се разказва от двамата актьори Милица Гладнишка и Иван Велчев. Проектът позволява в една по-непринудена, изключително забавна и достъпна форма да запознае децата с видовете музикални инструменти и тяхното звучене, да събуди интереса им към различните изкуства – музика, рисуване, театър и да покаже как те променят обикновеното и го правят по-красиво, вълнуващо, вълшебно...

„Приказки с оркестър“ не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България“, където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението. Билети може да намерите в мрежата на ticketpro и eventim.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com