Охрананата на черешите в Кюстендил започва от 9 юни

20310
Охрананата на черешите в Кюстендил започва от 9 юни
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Охранителната кампания на черешите ще започне официално от 9 юни, когато в Кюстендил ще пристигнат служители на жандармерията.

След това ще бъдат направаени и 2 контролно-пропускателни пункта. Единият от тях ще бъде в село Николичевци, а вторият по посока Коняво – Таваличево. Те ще са мобилни, съобразно оперативната обстановка. Освен това наеманите работници ще преминават през контролните пунктове и ще бъдат проверявани. Всички желаещи да берат череши ще бъдат взимани от тези пунктове, а след брането ще бъдат връщани отново там.

Набират се заявления за продажба на череши в Кюстендил

Кметът на Кюстендил издаде заповед за определяне местата за изкупуване на череши. Дейността ще се извършва от Дирекция „Икономич...

Това стана ясно по време на срещата във връзка с черешовата кампания, предаде „Фокус”. На нея присъстваха кметът на община Кюстендил Петър Паунов, началникът на Районно управление „Полиция” Росен Райчев, представители на „Гранична полиция” и „Охранителна полиция”, кметове и кметски наместници на селата в община Кюстендил.

На срещата се дискутираха мерките, свързани с охраната на черешовата реколта, работата на изкупвателните пунктове, набирането на работници за бране на череши и тяхното транспортиране.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com