Откриват бюст-паметник на Левски в Сапарева баня

4416
Откриват бюст-паметник на Левски в Сапарева баня

Община Сапарева баня има вече готов бюст-паметник на Васил Левски, който ще бъде открит официално на 18 юли, рождената дата на Апостола.

В момента се изработва постамента за бюст-паметника, обясниха от Инициативният комитет. Автор е скулптора Иван Петров, а не каквито бяха първоначалните намерения братята Александър и Здравец Хайтови.

В Сапарева баня строят най-големия спа център на Балканите

30 млн. евро от Русия чака Сепарева баня. Там ще бъде построен най-големият спа център на Балканите. Огромната инвестиция е на Руския д...

От Инициативния комитет обясниха, че цената на паметника до момента е между 6000 лв. и 7 00 лв., като за самото му монтиране, поставяне и довършителни работи сумата може да нарастне до 11 000 лв.

Необходимите средства са значително по-малко от първоначално предвидените, когато необходими бяха между 16 000 лв. - 18 000 лв., предаде Дарик.

От община Сапарева баня и сдружение „Светлина 2015", които са инициатори са търсели алтернативни и по изгодни варианти за изграждане на паметник на Васил Левски. Намерен е готов, чисто нов и подходящ бюст-паметник на Апостола. От Инициативният комитет обясниха още, че паметникът е изработен от витошки гранит и е изключително красив и величествен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com