Пламен Стоянов: Партия МИР предлага решение на всяка една криза*

3410
Пламен Стоянов: Партия МИР предлага решение на всяка една криза*
Снимка: ПП "МИР"

Дипломат и експерт по националната сигурност води листата на партия МИР в Kюстендил

Пламен Стоянов е дипломат, офицер от запаса, познат в професионалните среди като един от най-компетентните експерти по управление на кризи, национална и международна сигурност, с богат практически опит. Той е водач на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в Кюстендил за предстоящите на 2-ри октомври предсрочни парламентарни избори.

Дълги години е работил активно в областта на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за отбраната и въоръжените сили през 1991 година във Великото народно събрание, както и Закона за управление при кризи от 2003 година. Като водещ експерт в сферата на сигурността, е изготвял мнения и становища на МВнР по много закони и други нормативни документи.

„Със своя опит в сферата на сигурността и най-вече в областта на управление на кризи, като народен представител активно ще работя за осигуряване на мирно, спокойно и безопасно бъдеще за моите деца, както и за всички български граждани. В държавата цари пълен хаос и безхаберие от страна на всички управляващи през последните 32 години и за това страната влиза от криза в криза. Партия МИР освен, че има решение на всяка една от кризите, но и конкретно предложения как те да бъдат ефективно управлявани и най-вече как да бъдат предотвратявани. За тази цел партия МИР предлага да се приеме Закон за управление при кризи“, заяви водача на листата на партия МИР в област Кюстендил Пламен Стоянов.

Основен акцент в Закон за управление при кризи, който партия МИР предлага е изграждането на Национална система за управление при кризи. Предвижда се и създаването на областни съвети по сигурност и управление при кризи, включващи областния управител, заместник областните управители, директорите на дирекции в областната администрация, директора на областната дирекция "Гражданска защита", директора на центъра за спешна медицинска помощ и представители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт. Чрез областните съвети се осъществява координацията между местната и централната власт, както и между всички институции, имащи отношение към възникналата криза или извънредна ситуация. Законът за управление при кризи предвижда всички общински съвети да приемат свой план за управление при кризи, който става част от плана на областно ниво.

„Ако имаше Закон за управление при кризи, щеше да има пълна координация между институциите в страната и нямаше да се стигне до поредното бедствие този път в селата около Карловско. Именно за това е изключително важно Закона да бъде приоритетно приет в новото Народно събрание. Освен това партия МИР предлага да се измени структурата на Министерски съвет и да бъде създадено специално Министерство за извънредните ситуации и управление при кризи“, каза още Пламен Стоянов.

Той е завършил висшето си образование във ВНВУ Васил Левски гр. Велико Търново със степен „магистър“ по педагогика и психология. Има много следдипломни курсове и квалификации в сферата на отбраната и сигурността. Като офицер в Българската армия Стоянов е бил командир на взвод зелени барети – алпийски стрелци, а след напускането на армията, работи като военен служител в системата на Столично военно окръжие.

От 1995 година работи в звеното по „Управление на кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“ на Министерство на външните работи, а от 2000 година е негов ръководител. Като такъв е участвал в организирането на защитата на дипломатическите мисии и българските граждани във всички горещи точки на планетата, като на всички тези места е бил лично. В качеството си на секретар на Кризисния щаб към МВнР, е организирал и провеждал евакуации от страни като Албания, Бивша Югославия, Ирак, Сирия, Ливан и други страни с военни конфликти и междуособици. През 2004 година организира работата на Кризисния щаб на министерството при кризата с двама български шофьори, взети за заложници от Ал Кайда в Ирак, а така също и при възникването на епидемията от птичи грип в Китай. През 2003 година организира изпращането на хуманитарна помощ и спасителни екипи за пострадалото население на Иран от земетресение, а през 2004 година организира и сам представя в Индонезия и Шри Ланка хуманитарна помощ след земетресението и последвалото цунами. Като секретар на Кризисния щаб към МВнР, Стоянов е бил представител на министерството в Експертния съвет към Междуведомствения съвет по бедствия, аварии и катастрофи към Министерският съвет, както и в Междуведомствения съвет по бежанците.

От октомври 2005 година до март 2011 година Пламен Стоянов е генерален консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация, откъдето придобива богат дипломатически опит и се изгражда като един водещ експерт за Русия. Като генерален консул той успява да увеличи туристическия поток от Сибирския регион към България шест пъти, а чартърните рейсове в три пъти. За периода на своята консулска дейност Пламен Стоянов побратимява градовете Варна с Новосибирск, Шумен с Барнаул и Смядово с Новоалтайск, а през 2008 година побратимява Шуменска област с Алтайския край, което води и до увеличение в стокооборота между България и Сибирския регион.

Член е на Националния изпълнителен съвет на партия МИР. Женен с две дъщери.

Партия "МИР" е с номер 10 на предстоящите парламентарни избори.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване между ПП "МИР" и "Уебграунд" ЕООД. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com