430 работни места откриват в Ловешка област до края на юни

3982
430 работни места откриват в Ловешка област до края на юни
Снимка: lovechmedia.com

430 работни места по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" се откриват в Ловешка област до края на юни, съобщиха от пресцентъра на областната управа. Работодател на 172 от тях ще е областната администрация, като тези новонаети трайно безработни ще са ангажирани с превантивните дейности и мерки за защита от бедствия, свързани с обилни валежи и необходимостта от предприемане на своевременни действия за преодоляване на потенциалния риск от наводнения в страната в изпълнение на областните планове.

Разкриването на тези работни места става възможно, след като Министерството на околната среда и водите предприема редица действия за реализиране на рационални идеи. След предприети разговори между вицепремиера Томислав Дончев и Управляващия орган на програмата са отстранени всички пречки за наемане на лица от областните администрации по линия на „Подкрепа за заетост", чието изпълнение е до края на 2015 г., а бюджетът й е увеличен, за да бъде удължен периодът на субсидираната заетост и удовлетворяване исканията на работодателите.

В Плевен ще бъдат разкрити над 750 работни места

В петък официално ще бъде обявено името на местния инвеститор, който ще разкрие стотици работни места в Плевен, съобщава plevenutre.bg....

Областна администрация - Ловеч, ще назначи 172-ма безработни на работа, като 18 от тях конкретно за дейности в обекти държавна собственост. Разпределението по общини, след съгласуване от тяхна страна, е: Ловеч - 47 човека, Априлци - 10, Летница - петима, Троян - 20, Луковит - 41 човека, Тетевен - 24-ма, Угърчин и Ябланица - съответно по 15 и 10 души. Предстои общините да изготвят и представят информация къде и с каква дейност ще бъдат ангажирани одобрените новоназначени. Трудовите договори са за 4 месеца с 380 лв. работна заплата.

Останалите 258 работни места ще бъдат в реалния сектор, като работодателите от областта са кандидатствали за тях през март. Тези искания, които тогава не са били удовлетворени, сега ще получат тази възможност до изчерпване на местата.

 

 

Над 8 000 свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда

Над 8 000 нови свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда в началото на новата седмица. Това обяви директорът на Агенция...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч