Читалището в ловешкото село Малиново отвори врати след големия ремонт

1853
Читалището в ловешкото село Малиново отвори врати след големия ремонт
Снимка: Thinkstock

Читалището в ловешкото село Малиново отвори врати след големия основен ремонт, извършен със средства по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Това съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Поставена е топлоизолация на фасадата, подновена е покривната конструкция, укрепени са колоните в салона, където е подменена настилката, изградени са нова канализационна система и септична яма, нови входни стъпала и рампа, санитарни помещения, обновени са всички инсталации, изградена е вентилационна и климатична инсталация на цялата сграда, ново е и оборудването.

Удължава се на 10 години договорът за бившия Младежки дом на Народно читалище "Зорница" в Ловеч

Предложение за удължаване на срока на договора за учредено безвъзмездно право на ползване на помещенията в бившия Младежки дом на Народ...

Благодарност за новата придобивка отправиха към кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, кметът на Малиново - Петър Матеев и секретарят на читалището - Добрина Андреева. Община Ловеч кандидатства пред публичната инвестиционна програма с проекта „Реконструкция, обновяване и оборудване на Народно читалище „Събуждане – 1927г.“ – с. Малиново“ миналата година, строителството започна през ноември и приключи през август т. г. Догодина ще бъдат подменени и столовете в салона, вече със собствени бюджетни средства на община Ловеч.

Тази хубава придобивка за малиновчани е факт благодарение на настоятелността на Петър Матев и съдействието на общинските съветници, каза Казанджиев. Той зарадва жителите на селото с новината, че от Министерството на околната среда и водите канят община Ловеч да подпише договора за втория етап на реконструкцията на водопроводната мрежа, с което в Малиново ще постъпят още един милион лева и ще бъде окончателно решен проблемът с водоснабдяването.

Преди да открие новата сграда на читалището, Минчо Казанджиев заедно със заместниците си Пенка Николова, Пламен Петков и Ертан Хасан и кмета на Малиново Матеев поднесе цветя на паметника на загиналите във войните малиновчани.

Първата проява, която ще се проведе в обновеното читалище, е празникът на баклавата на 3-ти октомври.

Ученик от ветеринарната гимназия със злато от състезание по ММА във Варна

Георги Симеонов Анчев, ученик от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина - Ловеч, взе златен медал в категория до 63кг. на про...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч