Освен война на съдия Калпакчиев, Сидеров обяви, че се кандидатира за кмет на София

5867
Освен война на съдия Калпакчиев, Сидеров обяви, че се кандидатира за кмет на София
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Освен война на съдия Калпакчиев, който освободи предсрочно убиеца Джок Полфрийман, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви на митинг пред Съдебната палата, че се кандидатира за кмет на София, предаде репортер на Actualno.com.

Пред множество съпартийци и симпатизанти, издигащи плакати с настоявания „Върнете убиеца Джок в затвора“, „Хелзинският комитет – на съд по чл. 105 за шпионаж и услуга на чужда държава“, „Оставка на съдия Калпакчиев!“, Сидеров заяви, че „Атака“ ще настоява освен за оставката на Калпакчиев и за това той да бъде разследван от съдебния инспекторат, да загуби правото си да практикува като съдия и магистрат и да му бъде повдигнато обвинение по чл. 105. „Поводът е, решението на Калпакчиев да освободи 6 години предсрочно австралийския убиец – няма да му казвам името, защото за мен това е морален урод“, заяви Сидеров и коментира, че това е безпрецедентно позорно решение.

„Някои магистрати започнаха да се чувстват недосегаеми“, каза още Сидеров и добави, че очаква прокуратурата да изясни дали са получили рушвет, дали е платено това освобождаване. „Искаме съдебният състав, начело с Калпакчиев да знаем дали е получил изгода“, подчерта Сидеров.

Той изтъкна, че народните представители, общинските съветници са всеки ден във фокуса на общественото внимание, а съдия Калпакчиев, ако мине покрай митинга, никой няма да го познае. „Той е задкулисен тип, който обаче върши зловредни злокобни неща“, отбеляза Сидеров и се закани, че снимката му ще бъде разлепена из цяла България: „Нека народът да види този, който освобождава предсрочно убиец и му опрощава 400 000 кръвнина“.

Сидеров се обяви категорично и за промени в НПК и други закони, за да бъдат предотвратени подобни случаи. Хелзинският комитет трябва да бъде разследван, категоричен е Сидеров. По думите му това е антибългарска организация. „Напоследък виждаме глава Първа, член 105 се употребява, а този комитет, определено работи в услуга на чужди интереси, зад него са пари на чужда държава, както между впрочем и съдът – ако отворите страницата на Апелативния съд – там е логото на „Америка за България“. Виждаме как прокуратурата, ДАНС се занимават с хора, които обвиняват в услуга на чужда държава и им повдигат обвинения, а тук няма действия на прокуратурата тук трябва да има и за съдия Калпакчиев, и за Хелзинския комитет, и за всеки, който се намесва в правосъдната система и я деформира по този начин“, заяви Сидеров, правейки аналогия с обвинението срещу председателя на „Русофили“.

Запитан защо колегите му Каракачанов и Симеонов не са на протеста, Сидеров заяви: “Те по начало не ходят по протести, освен ако не защитават някоя фирма, например за лифта на Пирин“ и уверено добави, че „Атака ще вдигне резултата като брой съветници не само в София, но и в страната. „Ще покажем, че желанието на някои бивши коалиционни партньори да занулят „Атака“ е преждевременно и несъстоятелно.

Христо Монов за освобождаването на Полфрийман: Това е нарушение на закона

Семейството на убития през 2007 г. Андрей Монов ще внесе жалба в прокуратурата срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от з...

„Издигам кандидатурата си за кмет на София – да се борим за справедливост в столицата, защото и тук има много неща за оправяне“, обяви Сидеров. Като кандидат за столичен кмет, той обяви, че ще предложи т.нар. гей паради да бъдат преустановени, също, че ще предприеме ревизия на столичния бюджет и харчените пари, за да се види за коя поръчка какви пари и при коя фирма отиват. Друг свой приоритет Сидеров обяви в стихотворна форма: „Леля от Обеля, а не гафа с Графа“ и поясни: „Крайните квартали, където живее огромната част от населението на София, да бъдат приоритет, а не ул. „Граф Игнатиев“ и площадчета, където се хвърлят огромни пари с неясен ефект“.

Сидеров каза още, че е набелязал премахване на паяците, преосмисляне на плащането в сини и зелени зони, което по думите му е рекет.

Съдия Калин Калпакчиев

Социологическите прогнози, че двубоят ще бъде между Манолова и Фандъкова, Сидеров обясни с факта, че отдавна е заявен този двубой, а той влиза в битката в последния момент и уверено добави: „Социологията тепърва ще се променя и предполагам, че ще бъда от тези, които ще отидат на балотаж“. Той е категоричен, че може и с граждански натиск, и с референдуми да се постигне гражданско управление на София. Сидеров уточни, че се явява като кандидат на „Атака“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика