X
 
 

13-годишна роди второ дете, бащата влиза в затвор

2897 0
13-годишна роди второ дете, бащата влиза в затвор
Снимка: Getty Images/Guliver
13-годишно момиче от Лом роди второ дете, а бащата е осъден на затвор, става ясно от решение на Ломския районен съд. Присъдата е постановена през октомври месец миналата година, влязла е в сила през ноември, но бе публикувана през януари.

Малолетната с инициали Р.С.В била отглеждана от майка си и съжителстващия с нея мъж. Освен нея майката има още седем деца. На 12-годишна възраст момичето е родило за първи път като на детето „била предоставена закрила в семейна среда, чрез настаняването му в семейството на бабата по майчина линия“, се сочи в съдебното дело.

Дядо Коледа пристигна в Лом „с подаръци за всички от сърце“

Дядо Коледа бе посрещнат на ломската жп гара от стотици малчугани и деца от социалните центрове, които получиха подаръци и лакомства. ...

В началото на 2017-та мъж с инициали Р.Й.А. започнал работа в погребална агенция „Феникс“ в град Лом. Негов колега там бил бащата на малолетното момиче. Между двамата се установили добри отношения и младежът живял известно време в дома на колегата си. По същото време се запознал и с дъщеря му, тогава на 13 години.

През месеците февруари-март 2017-та отношенията им станали интимни. Момичето напуснало дома на майка си и отишла да живее при бащата, където бил и младежът.

Забременяло за втори път и на първи ноември същата година родило второто си дете. Междувременно, недочакал рожбата си, през юли месец младежът заминал за Чехия да си търси работа.

На момичето е правена съдебно-психологична експертиза – диагностика на интелекта по Рейвън (за деца). Установено било, че са му достъпни решения със среден и нисък ранг на сложност, в повечето житейски ситуации реагирало наивно и незряло, трудно прогнозирало последиците от постъпките си, недооценявало факта, че на 14- годишна възраст вече има две деца.

Дядо Коледа ще пристигне с влак в Лом

Дядо Коледа ще пристигне на ломската жп-гара на 14 декември, петък, в 12:38 часа по разписание, за да зарадва с подаръци малчуганите от...

А пред съда бащата се признал за виновен. Казал, че не знаел истинската възраст на момичето. Знаел, че ходела на училище, но не и в кой клас. Изразил готовност да поеме отговорност за детето и майката, а с бащата на момичето още си бил приятели. 

В крайна сметка присъдата му е шест месеца лишаване от свобода, която да бъде изтърпяна при първоначален общ режим. А причината – че се е съвокупил с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Съдът отчел като смекчаващи обстоятелства направените самопризнания, изразеното разкаяние, тежкото социално положение, желанието да поеме отговорност за бъдещето на роденото дете. От материалите поделото става ясно, че по-рано той има още четири присъди за кражби. Лежал е и в затвора.

Actualno.com

Етикети: