13-годишна роди второ дете, бащата влиза в затвор

3969
13-годишна роди второ дете, бащата влиза в затвор
Снимка: Getty Images/Guliver

13-годишно момиче от Лом роди второ дете, а бащата е осъден на затвор, става ясно от решение на Ломския районен съд. Присъдата е постановена през октомври месец миналата година, влязла е в сила през ноември, но бе публикувана през януари.

Малолетната с инициали Р.С.В била отглеждана от майка си и съжителстващия с нея мъж. Освен нея майката има още седем деца. На 12-годишна възраст момичето е родило за първи път като на детето „била предоставена закрила в семейна среда, чрез настаняването му в семейството на бабата по майчина линия“, се сочи в съдебното дело.

Дядо Коледа пристигна в Лом „с подаръци за всички от сърце“

Дядо Коледа бе посрещнат на ломската жп гара от стотици малчугани и деца от социалните центрове, които получиха подаръци и лакомства. ...

В началото на 2017-та мъж с инициали Р.Й.А. започнал работа в погребална агенция „Феникс“ в град Лом. Негов колега там бил бащата на малолетното момиче. Между двамата се установили добри отношения и младежът живял известно време в дома на колегата си. По същото време се запознал и с дъщеря му, тогава на 13 години.

През месеците февруари-март 2017-та отношенията им станали интимни. Момичето напуснало дома на майка си и отишла да живее при бащата, където бил и младежът.

Забременяло за втори път и на първи ноември същата година родило второто си дете. Междувременно, недочакал рожбата си, през юли месец младежът заминал за Чехия да си търси работа.

На момичето е правена съдебно-психологична експертиза – диагностика на интелекта по Рейвън (за деца). Установено било, че са му достъпни решения със среден и нисък ранг на сложност, в повечето житейски ситуации реагирало наивно и незряло, трудно прогнозирало последиците от постъпките си, недооценявало факта, че на 14- годишна възраст вече има две деца.

Дядо Коледа ще пристигне с влак в Лом

Дядо Коледа ще пристигне на ломската жп-гара на 14 декември, петък, в 12:38 часа по разписание, за да зарадва с подаръци малчуганите от...

А пред съда бащата се признал за виновен. Казал, че не знаел истинската възраст на момичето. Знаел, че ходела на училище, но не и в кой клас. Изразил готовност да поеме отговорност за детето и майката, а с бащата на момичето още си бил приятели. 

В крайна сметка присъдата му е шест месеца лишаване от свобода, която да бъде изтърпяна при първоначален общ режим. А причината – че се е съвокупил с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Съдът отчел като смекчаващи обстоятелства направените самопризнания, изразеното разкаяние, тежкото социално положение, желанието да поеме отговорност за бъдещето на роденото дете. От материалите поделото става ясно, че по-рано той има още четири присъди за кражби. Лежал е и в затвора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МОНТАНА:

Първи случай на коклюш в Монтанско

Скок на заразените с варицела в Монтанско

Еднодневни трудови договори: Област Монтана е първенец

Затвориха детската кухня в Монтана след случая с хлебарка в храната

Откриха хлебарка в храна от детска кухня в Монтана

При ограничение 90: Засякоха шофьор да кара със 176 км/ч

"Възраждане" обжалва пред върховния съд резултата от изборите за кмет на Монтана

В Монтана горяха автомобилни гуми втора употреба

Зам.-кмет на Берковица, докарал общината почти до фалит, е на балотаж (ДОКУМЕНТИ)

Рецидивист преби и ограби възрастна жена в монтанско село

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Монтана