Багата вече е в съзнание

9330
Багата вече е в съзнание
Проблемът не е сърцето, а белият дроб

Благой Иванов - Багата не е в кома, вече е в съзнание. Това съобщи д-р Милан Миланов, началник на Анестезиологичното отделение в "Пирогов", предаде БГНЕС.

Благой Иванов е в стабилно състояние. Проблемът не е сърцето, а белият дроб. В сравнение с петък, е подложен на по-лек режим на лечение, допълни д-р Миланов. От лечебното заведение казаха, че не са изследвали за алкохол кръвта на Багата. "Не сме вземали проба за алкохол на човек, дошъл с нож в сърцето", подчерта д-р Миланов.

Благой Иванов - Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата беше с прободна рана под мишницата, която стигаше до сърцето. Инцидентът стана на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс". В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

За нападението над Багата е задържан 23-годишният Д.С.–Дъмпела, който остава в ареста за 72 часа. Софийска градска прокуратура му повдигна обвинение по чл. 115 във връзка с чл. 18 от НК. Разследващият екип е разпитал 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. От извършените разпити се е установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи. Продължава работата по установяване и издирване на други участници в инцидента.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Багата стана популярен през 2008 година, когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". В ММА боевете Багата няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com