Боряна Калейн: Имам ритуал, свързан с треньора ми

24252
Боряна Калейн: Имам ритуал, свързан с треньора ми
Снимка: Actualno.com

Във всяко едно от съчетанията за СК направихме конкретни промени. Това заяви състезателката по художествена гимнастика Боряна Калейн в Пресклуб България. Тя бе наградена за Спортист на месец февруари, след като спечели четири медала (златен, сребърен и два бронзови) на турнира Гран При в Москва.

„Благодаря за това огромно признание за нашия общ труд. За мен е чест, че получавам това признание, надявам се оттук нататък да имам поводи да нося гордост на цялата страна. Това е едно голямо признание за мен – наричали са ме и по други начини, но да го чуя точно от руски коментатори и специалисти, наистина е голяма чест. Надявам се бъдещите състезателки да имат стимул да подобрят моите постижения“, започна Калейн.

„Пожелавам на всеки един спортист да достигне до нивото на Боряна. Който и състезател да дойде, за нас е конкуренция, ние ще подходим максимално концентрирано. За нас е важно ние да си свършим работата. Надяваме се, че съчетанията ще останат такива, каквито са в момента. Да е здрава, да ни подкрепя, винаги да бъде такъв мотиватор за състезателките. Най-вероятно Боряна ще участва в три от четирите купи, но не сме взели решение в кои точно“, каза личният й треньор Марияна Памукова.

Боряна Калейн след успеха в Москва: Искам да спечеля и златен олимпийски медал (ВИДЕО)

Тази седмица българският ансамбъл по художествена гимнастика се върна от Москва с общо 12 медала от състезанията за Гран При и междунар...

Калейн: Във всяко едно от съчетанията направихме конкретни промени, не бих казала кардинални такива. Опитваме се да работим повече върху изпълнението на съчетанията, за да се борим за по-високи оценки. Смятам, че сме готови за началото на Световната купа. За Световната купа ще имам ново трико за съчетанието с обръч, останалите трика ще бъдат до Европейското първенство със сигурност.

Да, имам ритуал, с треньора ми е свързан – преди всяко едно съчетание ми казва нещо конкретно, преди да изляза винаги си сгъвам кърпичката по определен начин и й я подавам. Много съм развълнувана, че ще мога да играя пред родна публика, въпреки че вероятно няма да има в тази зала. Очакванията ми се да се боря за медали. Публиката носи емоции, но състезанието си е състезанието, то е отговорност, която не може да се пренебрегне“.

„Доста по-трудно да приемеш едно състезание без публика, защото тя носи самата атмосфера и адреналин у състезателите. Това е състезание от много висок ранг и мисля, че е достатъчно за мен да покажа максимума си.

Не, не се притеснявам, вече съм ваксинирана с първата доза, за мен и треньорите ми ще бъде по-голямо спокойствие. Не съм сигурна, че има конкретен медал, който да е най-изстрадан, защото нашето ежедневие протича така – във всеки момент може да има някаква пречка. За мен всеки един медал е абсолютно ценен, защото съм преодоляла трудностите преди спечелването му“, завърши Калейн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Мартин Проданов доближи националния си рекорд на 1500 метра

Страхотна Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя на Световната купа в Баку

Силен старт за българските гимнастички на Световната купа в Баку

99 дни до Париж 2024: Златното обещание на един любящ съпруг

Асен Василев: Шахматът за деца може да бъде подпомогнат по успешната ни програма за спорт и изкуства в училищата

Ивет Горанова се включва в Купата на Президента по карате, участниците са над 1500

Епично: Над 2000 бегачи и колоездачи застанаха на старт на "Търново Ултра" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт