Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джошуа подкрепи политическата среда в Саудитска Арабия и изуми света

06 декември 2019, 17:18 часа • 3691 прочитания

Антъни Джошуа си навлече гнева на групи, които се занимават със защитата на човешките права. Британецът изуми с твърдението си, че в Саудитска Арабия се опитва да се върши добра политическа работа и че хората, които е виждал там, са спокойни и щастливи.

"Амнести Интернешънъл" - една от най-популярните неправителствени организации за защита на човешките права, предупреди боксьора, че е манипулиран от властите в арабската страна, които всъщност не спазват правата на човека най-вече чрез цензура.

Имаше твърдения, според които репутацията на Джошуа, който ще получи над 60 милиона паунда за реванша в Саудитска Арабия, ще бъде опетнена, но той отхвърля тази възможност.

Когато бе запитан от "BBC" дори се оказа, че той няма познания за "Амнести Интернешънъл": "Интересно. Не знам много за "Амнести Интернешънъл", защото прекарвам по-голяма част от времето си, тренирайки във "Финчли".

Като човек опитвам да нося позитивизъм и светлина навсякъде, където отивам. Виждам го през своите очи, но със сигурност в страната (Саудитска Арабия) се опитват да вършат добра политическа работа".

Какво още каза Джошуа, разберете в SportLive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес