Федерацията по карате завежда дело срещу Свилен Нейков

44923
Федерацията по карате завежда дело срещу Свилен Нейков

Българската федерация по карате ще сезира прокуратурата за нарушения на закона, извършени от бившия спортен министър Свилен Нейков. Това съобщиха от федерацията.

Причината е, че на 26 август 2011 г. бившият министър Свилен Нейков е издал спортна лицензия  на Българска федерация по „Шотокан карате До”, в противоречие с чл. 17, ал. 4 т.2 и чл.17А, ал. 3  от Закона за физическото възпитание и спорта. На база на незаконно издадената лицензия Българската федерация  „Шотокан карате До” неправомерно е получила субсидия за миналата година от МФВС  в размер на 95 309 лева, казват от Националната федерация по карате.

През 2010 г. е извършена пълна проверка на БНФ „Карате”  от Инспектората на МФВС и в констататциите от проверката е записано: „ При проверката се установи, че Българска национална федерация „Карате” е създадена да организира и създава условия за постигане на високи спортни резултати в областта на всички ръзновидности на спорта карате. Издаването на спортна лицензия на федерация по стил би означавало на практика да се появят стилови федерации”.  Именно затова от БНФ „Карате” искат наказание за Нейков заради отпуснатата субсидия в полза на „стилова федереация”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт