Илиана Раева: Говорихме с Цвети да се върне, не сме ѝ оказвали натиск

3805
Илиана Раева: Говорихме с Цвети да се върне, не сме ѝ оказвали натиск
Снимка: БГНЕС

Не ми е тежко да отговарям на въпроси какво се е случвало с Цветелина, как е работила, тренирала. През годините направихме много интервюта как се работи в този отбор, който е заедно от осем години. За да се задържим толкова дълго на високо ниво, значи условията са добри, подходът е направен така, че да се чувстват добре момичетата. Това заяви треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева в пореден коментар за трагедията с гимнастичката ни Цвети Стоянова, която падна от 6-ия етаж преди два дни и предположението е, че става въпрос за опит за самоубийство.

Цветелина Стоянова е един от състезателите, които се присъединиха след първия цикъл Олимпийски игри. Абсурдно е да се говори, че е имало какъвто и да е натиск, подчерта Раева. Сигурна съм, че не спорта е причината да се стигне дотук с Цвети, даже смятам, че художествената гимнастика ѝ е помагала да се чувства по-добре, категорична беше Илиана Раева пред Нова телевизия. Тя зададе и риторичен въпрос – кой треньор ще извади два дни преди Европейско първенство основен титулярен състезател и ще включи резерва, която няма никакъв опит?

Образувано е производство за склоняване към самоубийство за падането на Цветелина Стоянова

Образуваното още вчера досъдебно производство е за склоняване към самоубийство. Това говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в...

Илиана Раева посочи, че най-близките хора на Цвети са брат ѝ и баба ѝ. И двамата знаят добре, че Цвети беше разстроена и не искаше да тренира. Няма такова нещо, заяви Раева относно твърдение, че гимнастичката е притискана да тренира. Цветелина каза, че иска да се откаже след Световната купа за София. Съвсем нормално беше да направим всичко възможно тя да не се откаже три месеца преди Олимпиадата, но са водени само разговори, не е имало абсолютно никакъв натиск. Това стана в последната седмица и тя вече взе решение, обясни Раева.

Ние не знаем какво е било състоянието на Цвети, че да посегне на живота си. Тя беше заведена на психолог, който посочи, че не става въпрос за депресия. Бяха ѝ правени изследвания и заради болки в корема. Това дете израстна с нас, най-нормалното нещо беше да опитаме да я убедим да продължи, но натиск нямаше, завърши Раева.

Наистина най-после трябва да се замълчи. Ако някой избива комплекси в Интернет, нека най-сетне опитаме да останем хора. Защо трябва да очакваме от едни хора да знаят всички симптоми за едно заболяване? Нека замълчим до неделя, докато завърши Европейското. Това са момичета, които могат да бъдат извадени от това състояние (бел. ред. – на тревога за Цвети) само ако се съсредоточат върху състезанието, емоционално заяви Нешка Робева. Да замълчим, за да им кажем, че ги обичаме – каквото и да направят, пак ще ги обичаме. Като се върнат в България, нека има пресконференция с психиатри, да говорим за спорта „художествена гимнастика”. Защо всички ровят с мръсните си ръце в душите на тези деца, попита Робева.

Същевременно кондиционният треньор Цветелина Кирилова разказа, че Цвети е била по-затворена и не е излагала на показ чувствата си. Натиск в XXI век не може да има, смята Кирилова. Ако беше се случило с журналист, какво щяхме да говорим, попитаха в един глас Кирилова и Робева.

Ина Ананиева: Никога не сме искали да отстраняваме Цвети от отбора

"Златните момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика призоваха да бъде сложен край на спекулациите за причините, довели до реш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт