Киркова: Валеше суграшица, не виждах трасето

12614
Киркова: Валеше суграшица, не виждах трасето
Снимка: Getty Images/Guliver

Мария Киркова, която се класира на 37-о място в гигантски слалом в Сочи съжалява, че не е успяла да влезе в Топ 30. Българката все пак е на мнение, че днес е направила едно от добрите си състезания.

"Направих добро първо спускане и това ме амбицира за второто. Все пак яд ме е, че не можах да вляза в първите 30, което щеше да ми отвори съвсем друга възможност за втория манш. В горната част от трасето нищо не се виждаше. Просто пред очите ми бе синьо – червено, синьо – червено, като в някаква пелена. В долната част вече видимостта се подобри и се успокоих, можех да пусна добре ските. Снегът бе много тежък, валеше дъжд или някаква суграшица, но – какво да се прави – просто днес всички ние нямахме шанс да имаме хубаво време и бяхме мокри до кости. Дано поне да имаме повече късмет за слалома", заяви Киркова.

В същото време стана ясно, че съставът за щафета в биатлона, ще бъде определен в четвъртък. Решението е на страши-треньора Георги Фъртунов. В Сочи имаме петима биатлонисти, а за последния старт с българско участие ще отпадне Мирослав Кенанов или Иван Златев. Треньорът вече е решил и каква ще е подредбата на нашия квартет: първи пост е за капитана на отбора Михаил Клечеров, втори – за най-силния ски-бегач Владимир Илиев, трети пост е за Кенанов или Златев, а четвърти ще бъде за най-добрия ни биатлонист в момента Красимир Анев. Щафетата е предвидена за предпоследния ден на Олимпиадата, събота, 22 февруари от 16:30 ч. българско време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com