Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кобрата подчини Украинския Хълк и завоюва световна титла (ГАЛЕРИЯ)

31 март 2024, 00:28 часа • 8087 прочитания

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория! Кобрата подчини Украинския Хълк Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение. Пред над 8000 зрители в "Арена София" българинът излезе победител в главния мач от галавечерта с резултат от 117:111, фиксиран и от тримата рефери.

130 килограмовият украинец се измори

Двамата състезатели стартираха предпазливо двубоя. Постепенно действията на ринга ставаха по-динамични, което измори тежащия 130 килограма украинец. В осмия рунд 34-годишният Шевадзуцкий получи тежък удар, но съумя да остане на крака. Това сякаш го мобилизира и той тръгна по-смело в атака.

ГАЛЕРИЯ: Галавечер в "Арена София" - Кубрат и Тервел Пулеви

Дните до Париж

Открит двубой в последните рундове

В заключителните части сблъсъкът стана по-открит и по-интересен за зрителите. Дванадесетият рунд на мача беше най-атрактивен. Все пак заради по-доброто си цялостно представяне 42-годишният Пулев се поздрави с титлата. След края на срещата на ринга се качи германецът Махмуд Чар, който трябваше да се бие с Кобрата тази вечер, ала контузия му попречи. Очаква се все пак битката да се състои през септември.

По-рано въпреки кървава аркада Тервел Пулев надви трудно камерунец пред българска публика (подробности четете в линка).

Кубрат Пулев

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес