X
 
 

От Русия признават за ползване на допинг, но без държавна подкрепа

843 1
От Русия признават за ползване на допинг, но без държавна подкрепа
Това беше институционална конспирация. С тези думи ръководителят на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Ана Анцелиович коментира големият допинг скандал в Русия, заради който руски атлети не бяха допуснати до участие на Олимпиадата в Рио. Тя говори пред The New York Times. Анцелиович обаче изрично подчерта, че в тази конспирация не са участвали високопоставени руски държавни служители.

Припомняме, че скандалът засяга основно Зимните олимпийски игри в Сочи. Според разкритията агенти от ФСБ са подменяли урина на руски атлети, давана за допинг проби. Това е ставало директно в помещението, където са се съхранявали пробите, дадени от всички атлети. Разкритията бяха направени пред The New York Times от д-р Григорий Родченков, бившият шеф на РУСАДА. След тези разкрития Световната антидопингова агенция (WADA) назначи инспектор, който да провери твърденията. Той събра доказателства, които накараха WADA да стартира дисциплинарно производство срещу още руски атлети, участвали в Сочи. Имената на атлетите не бяха съобщени, но се предполага, че при налагане на наказания ще има преразпределение на медали. Припомняме, че Русия спечели класирането по медали в Сочи.

WADA за допинга в Русия: Ставало е под чадъра на спортното министерство

Повече от 1000 руски спортисти в 30 вида спорт са били въвлечени в манипулиране на допинг проби. Прикриването на използване на допинг в...

Какво казаха от Кремъл относно думите на Анцелиович – научете в Sportlive.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • sinnvoll 1 sinnvoll преди 3 години Профил на трол?
    Ех, тези рашки невинни като момина сълза! И Путя един такъв смирен, ни знаел, ни "мирисал" допинг! Пожизнена забрана за вземането на допинг (ако е умишлено). То на ушанките това им остава - да пият препарат за вана и да вземат допинг...и "За родину за Путину".
Последно в Актуално