Превъртяха брояча: 5-те спортни статии с най-много четения през 2023-а!

6098
Превъртяха брояча: 5-те спортни статии с най-много четения през 2023-а!
Снимка: Getty Images, БГНЕС / Колаж: Actualno.com

От Григор Димитров до БФС и Борислав Михайлов: разнородни спортни теми успяха да спечелят вниманието на читателите на Actualno.com през 2023-та. Годината бе по-специална за нашата медия в спортен план, след като бе сформиран самостоятелен спортен отдел. А спортните ни редактори се постараха да предоставят на читателите си не само важни, но и интересни спортни новини.

Макар и дебютна, 2023 година се оказа изключително успешна за спортната редакция на Actualno.com. Двете най-четени спортни новини за годината достигнаха до над 100 хиляди четения, което е красноречиво за интереса, който са провокирали. Преди да стигнем до тях обаче, нека да разгледаме топ 5 на най-четените спортни статии в обратен ред, започвайки от петата позиция...

5. ВИДЕО: Шоуменът Григор Димитров остави в захлас Циципас и всички тенис почитатели

Григор Димитров направи много силна календарна година в професионален план, като достигна до два финала и се изкачи до 14-ото място в света. Той записа някои феноменални мачове срещу водещи тенисисти. Едно отиграване на тренировка обаче спечели феновете на Гришо, като остави в захлас и опонента от другата страна на мрежата Стефанос Циципас. Статията за шоуменското отиграване на Григор успя да достигне близо 50 000 четения.

Григор Димитров и Стефанос Циципас

4. Край на 40-годишното приятелство: Сираков е категорично против управлението на БФС

2023 година бе турбулентна и за българския футбол. Тя завърши с подадената оставка от президента на БФС Борислав Михайлов. Преди това обаче доверие от Михайлов свали неговият дългогодишен приятел и мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков. Именно Сираков подкрепи Михайлов при избора му за президент, но през 2023-та "синята" легенда се обяви против управлението на БФС и призова своя приятел да напусне. Статията за сваленото доверие на Сираков към Михайлов събра над 55 000 четения.

Наско Сираков и Борислав Михайлов

3. 5-часовата битка, в която Надал отказа Григор Димитров от финал на Големия шлем (ВИДЕО)

Григор Димитров успя да окупира две места в топ 5 класацията за най-четени спортни статии в Actualno.com за годината. Той зае и третата позиция със статия, посветена на неговата загуба от Рафаел Надал на Australian Open през 2017 г. Тогава Гришо се бори с легендарния испанец в продължение на 5 часа в спор за място на финала, докарвайки Надал до тотално изтощение. Рафа обаче намира сили да се измъкне и да надвие Григор в 5-сетов спектакъл, избран от ATP в топ 3 на най-добрите мачове от Големия шлем за 2017-а. Тази статия надхвърли 72 000 четения.

Григор Димитров и Рафаел Надал

2. На тайна среща: Боби Михайлов поставил ултиматум на Бербатов, за да напусне БФС (ВИДЕО)

Време е и за спортните статии, достигнали 6-цифрен брой посещения от читателите на Actualno.com. Класираната на второ място статия е авторска новина на нашата медия след интервю с адвокат Георги Градев, който бе част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Ексклузивно пред Actualno.com той разкри за тайна среща между Борислав Михайлов и екипа на Бербатов, на която президентът на БФС в оставка поставил ултиматум, за да напусне поста си. Не е изненада, че тази новина бе прочетена над 107 000 пъти.

Димитър Бербатов и Борислав Михайлов

1. Развяха украинско знаме пред Андрей Рубльов, реакцията му бе уникална (ВИДЕО)

"Рекордьорът" по четения в спортната секция е руският тенисист Андрей Рубльов. А новината е в контекста на войната в Украйна, която в България се отразява най-подробно именно от Actualno.com. По време на Откритото първенство на Австралия Андрей Рубльов, който е противник на войната в Украйна, демонстрира страхотно уважение към фенове, опитващи да го провокират със скандирания. На корта пред него бе развято украинско знаме, а съдията на стола се закани да го отстрани. В този момент обаче руснакът се намеси, за да остави украинското знаме на показ. По-късно Рубльов заяви, че като руснак е получил подкрепа, която не заслужава - а всичко това е красноречиво за отношението на руския тенисист към войната. Статията за реакцията на Рубльов при развятото украинско знаме събра над 121 000 четения.

Андрей Рубльов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Най-бързите 800 метра от българин за века: "Бегачите" през април 2024 г. (ОБЗОР)

Ивет Горанова гостува на българско училище в Кипър по повод 15-годишен юбилей (СНИМКИ)

Страхотно! България ще има представител във фехтовката на Олимпийските игри в Париж

Спорт по телевизията днес - 29 април 2024 г.

Прекрасно! България има европейски шампион по бокс (ВИДЕО)

Страхотен Кристиян Василев взе квота за Олимпийските игри в Париж

Злато! Светлана Каменова завоюва европейска титла в бокса

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com