"Ще хвърчат глави", Путин е бесен заради хокейния провал

39612
"Ще хвърчат глави", Путин е бесен заради хокейния провал
Снимка: Getty Images/Guliver

В Русия продължават да обсъждат изненадващата елиминация на хокейния отбор на страната от олимпийския турнир на Игрите в Сочи. Сборная падна от Финландия 1:3 на 1/4-финалите на и съкруши надеждите на милиони за титла.

"Обидно е – за държавата", гласи водещото заглавие на вестник Советский спорт.

Изданието е публикувало мненията на водещи световни експерти в хокея на лед. Според канадската знаменитост Дон Чери, основната грешка е била решението на треньорския щаб да сложи на вратата Семьон Варламов. "Той просто не искаше да играе в този мач", смята Чери. Бесен на треньорското решение за вратарската рокада е и президентът на руската хокейна федерация Владислав Третяк. Заради всеобщата увереност в триумфа на Сборная, организационният комитет на Игрите избра именно него да запали олимпийския огън.

"Нямаше никаква увереност в действията на Варламов. Имам претенции и към още няколко от звездите на отбора ни. Засега треньорът Зинетула Билялетдинов остава на поста си. До следващото заседание на Изпълкома. Не изключвам обаче завръщане в националния отбор на Вячеслав Биков и Игор Захаркин. Не съм спал и секунда след тази загуба, как да мигне човек при такъв провал", заяви Третяк.

Самият Билялетдинов като че ли също е наясно със съдбата си. "Знам какво ще стане – ще ме изядете и ще си отида", заяви покрусен той на пресконференцията след поражението от Финландия.

Сериозно недоволство има и към трите големи звезди на Русия – Александър Овечкин, Евгений Малкин и Павел Дацюк. Въпреки позорната загуба, тримата обявиха, че ще останат в Сочи до края на състезанията.

"Овечкин, Малкин и Дацюк продължават в Сочи. Защо – никой не е наясно", написа жлъчно в профила си в социалната мрежа Twitter един от водещите хокейни анализатори на Советский спорт Дмитрий Пономаренко.

Английският вестник Independent пък предрича сериозни сътресения в руския спорт заради отпадането на хокейната команда, при това от най-високо ниво. "Путин не хвърли 51 млрд. долара, за да види как неговата Русия се проваля в любимия му спорт. Ще хвърчат глави", предричат англичаните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com