Спортният министър няма да обясни разпределението на 20 млн. лева за общините

9240
Спортният министър няма да обясни разпределението на 20 млн. лева за общините
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева няма да бъде изслушвана от Народното събрание относно разпределението на средствата по програма „Развитие и растеж”.

Предложението за изслушване дойде от ГЕРБ, като беше представено от депутата Георги Андонов. Според партията на Борисов Георгиева умишлено е разпределила неравномерно 20 млн. лева за строеж на спортни обекти, без необходимите критерии и без да уведоми редица общини, предимно с кметове на ГЕРБ, че могат да кандидатстват за подпомагане с тези пари.

Спортният министър пак блести в бездната на неразбираемото

Поредна лингвистична мъка или висша форма на езиковедство – най-новото интервю на спортния министър Мариана Георгиева пред Сашо Д...

„За” предложението гласуваха 60 народни представители, „против” – 90, петима се въздържаха.

„На 3 април Министерство на младежта и спорта разпредели 20 милиона лева на българските общини без процедура, без критерии. Ако за вас разпределението на 20 милиона е смешно, то за вас от „Атака” – не знам какви сте вече – националисти, фашисти…”, заяви Андонов, като беше прекъснат от председателя на Народното събрание Михаил Миков с призив да не предизвиква пленарната зала.

„Да извикаме в залата министъра на младежта и спорта да разясни повече на българските парламентаристи какви са били критериите за разпределянето на 20-те милиона лева”, посочи Андонов.

Вместо да обърне внимание на темата, депутатът от ПГ на Коалиция за България Таско Ерменков заяви: „Преждеговорищият, който позволи да се обърне с обидни квалификации да бъде наказан по реда на нашия правилник”. След това председателят на парламента Михаил Миков наложи забележка на народния представител Георги Андонов.

ГЕРБ обвинява: Спортният министър казала само на кметове на БСП и ДПС за държавна помощ

20-те милиона лева, които се падат за „Изграждане на многофункционални спортни площадки и покрити плувни басейни към тях“ п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт