Спортният министър пак блести в бездната на неразбираемото

65687
Спортният министър пак блести в бездната на неразбираемото

Поредна лингвистична мъка или висша форма на езиковедство – най-новото интервю на спортния министър Мариана Георгиева пред Сашо Диков със сигурност роди много нови бисери.

Оказа се, че според Георгиева българите нямало как да говорят за себе си в трето лице. Това беше обяснено по следния впечатляващ начин, който безспорно не е за всеки: Заради гносеологическата недостатъчност се казва или "м-м-м", или "език мой, враг мой" и заради тази гносеологическа недостатъчност, че ние винаги сме и че не можем да говорим за себе си безадресно за трето лице, т.е. не може за нещо, което сме правили, да казваме "бил съм" ... Ние винаги сме, сме сме. Паметта ни носи и езикът ни разполага като реалности, които да разполагат себе си във времето и пространството."

ГЕРБ обвинява: Спортният министър казала само на кметове на БСП и ДПС за държавна помощ

20-те милиона лева, които се падат за „Изграждане на многофункционални спортни площадки и покрити плувни басейни към тях“ п...

Георгиева отговори с подобна витиеватост и на въпроса на Диков колко е компетентна за спортен министър предвид образованието си. "Ти беше мазохист и поиска да бъдеш фрустриран, аз те помолих да не ме контрираш, но ти беше себе си."

По темата с питането на ГЕРБ защо 20 млн. лева държавни пари отиват за покрити басейни в общини на ДПС, Георгиева се защити по познат начин – тя извади документи и графики, показващи как по времето на Борисов са харчени пари за общини на ГЕРБ. Когато Диков посочи конкретни примери в Пловдив за спортни съоръжения, изграждани с неясни цели, Георгиева намери отговор със следните думи: „Дадохме 220 хил. лева за покрита атлетическа писта в Пловдив”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт