Световната ни шампионка по бокс се надява спортът да става все по-популярен

74271
Световната ни шампионка по бокс се надява спортът да става все по-популярен
Снимка: БГНЕС

Много се радвам, че хората чуха за женския бокс, каза световната шампионка до 54 килограма при аматьорите Станимира Петрова, предаде БГНЕС.

Петрова скромно сподели, че след титлата е станала по-известна и се надява това да направи женския бокс по-популярен у нас. Тя благодари на треньорите, които са продължили да й вярват, въпреки провала й на Европейското първенство. Думи на признателност имаше и към президента на БФ Бокс Красимир Инински, който прави и невъзможното дори, за да осигурява на отбора отлични условия за подготовка.

Кубрат Пулев: Спортът не е война, не мразя Кличко

Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че не мрази Владимир Кличко. "Не трябва да превръщаме спорта във война, в лична война. Не мраз...

Еврошампионката Стойка Петрова разкри, че няма да затихне болката от съдийското наказание и изпуснатия шанс за медал на световното, но ще търси реванш още догодина на Европейските олимпийски игри в Баку. След това ще продължи борбата и за олимпийска квота за Рио'2016 и за място след това сред медалистките. Петрова бе единствената ни представителка в бокса на Олимпиадата в Лондон 2012 и стана пета.

Деница Елисеева също заяви, че няма да се откаже от борбата за олимпийска квота. "Всичко продължава постарому. Много се радвам, че хората чуват за бокса и по-специално за женския бокс. Иска ми се повече хора да влязат в залата, защото това е един страхотен спорт. Този медал не е само мой – той е и на треньорите, федерацията и на България", каза Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт