Юлия Берберян: Не искам да съм на мястото на Илияна Раева

2335
Юлия Берберян: Не искам да съм на мястото на Илияна Раева

Има и друг начин да се правят шампиони, няма нужда да се лее кръв. Да не забравяме, че спортът е обществено полезна дейност. Започваме с малки деца, които трябва да изпитват удоволствие от това, което правят. Това каза пред bTV Юлия Берберян по повод инцидента със световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова. По думите ѝ всеки, който иска да се издигне в дадена професия безспорно трябва да има строг режим и понася лишения.

Не искам да съм на мястото на Илияна Раева, категорична беше Берберян.

Раева: Неосъществени хора изпълзяха от мишите си дупки с идея да ме смачкат

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е категорична, че личното желание на момичетата в ансамбъл...

Тя поясни, че елитният спорт не е само победа, той е и загуба и трябва да учим децата как да се справят и със загубите и после да продължат в живота, който едва ли е тежък само за спортистите.

Според Петър Стойчев през последните години нещата са се променили и начинът, по който се работило авторитарно отстъпва място на цивилизования подход. Екипността е най-важното нещо и когато има проблеми треньорите са наясно какви са тези проблеми.

По думите му трябва да се помисли за следкариерното развитие в България не е на ниво, спортът е докато си млад и всички са с теб, докато си на върха и си интересен.

Какво следва да направят елитните спортисти, когато приключи тяхната спортна кариера? Не може и шестте да станат треньорки, какво се случва с елитните спортисти на България, допълни още Стойчев.

"Пирогов": Няма промяна в състоянието на Цветелина Стоянова

Няма промяна в състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова, казаха от "Пирогов". Тя пострада тежко след падане от шестия ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт